Jocurile Olimpice Echipajele feminin și masculin de patru rame din România, locul 4 și 5 în finale
Data publicării:
Echipajul feminin de patru rame al României, compus din Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, s-a clasat pe locul al patrulea în finală, în timp ce echipajul masculin de patru rame, format din Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă și Ciprian Tudosă s-a clasat pe locul cinci.

Locul patru pentru echipajul feminin și poziția a cincea pentru echipa masculină

Echipajul feminin de patru rame al României, compus din Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, s-a clasat pe locul al patrulea în Finala A, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Canotoarele române au fost pe trei după primii 500 de metri, dar apoi au coborât pe patru, terminând la mică distanță de podium, cronometrate în 6 min 29 sec 52/100. Ar fi fost prima medalie olimpică pentru România în această probă.

Olanda (Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins, Benthe Boonstra) a câștigat cursa (6:27.13), medaliile de argint au revenit Marii Britanii (Helen Glover, Esme Booth, Sam Redgrave, Rebecca Shorten - 6:27.31), în timp ce bronzul a revenit Noii Zeelande (Jackie Gowler, Phoebe Spoors, Davina Waddy, Kerri Williams - 6:29.08).

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

Canotajul a cucerit deja două medalii la JO 2024, aur prin Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și argint prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin.

De asemenea, și echipajul masculin de patru rame al României (Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă) s-a clasat pe locul cinci, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris.

România, care obținuse argintul la Tokyo în această probă, nu a reușit să se apropie de vârful cursei, fiind pe poziția a cincea de la început până la sfârșit, fiind cronometrată în 5 min 56 sec 85/100.

Medaliile de aur au fost obținute de Statele Unite (Nick Mead, Justin Best, Michael Grady, Liam Corrigan) - 5:49.03, argintul a revenit Noii Zeelande ( Ollie MacLean, Logan Ullrich, Tom Murray, Matt MacDonald) - 5:49.88, în timp ce bronzul a fost adjudecat de Marea Britanie (Oliver Wilkes, David Ambler, Matt Aldridge, Freddie Davidson) - 5:52.42. Locul patru a fost ocupat de Italia (Matteo Lodo, Giovanni Abagnale, Giuseppe Vicino, Nicholas Kohl) - 5:55.07.

În urmă cu trei ani, la JO de la Tokyo, România obținea argintul în această probă, în componența Ștefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari, Mugurel Vasile Semciuc, Mihăiță Vasile Țigănescu, scrie Agerpres.

 

România are campioni olimpici și vicecampioane olimpice la canotaj

Canotorii români Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral.

Cornea și Enache au declanșat un sprint devastator pe ultimele sute de metri ale cursei, desprinzându-se decisiv într-o cursă câștigată cu timpul de 6 min 12 sec 58/100.

Medaliile de argint au revenit Olandei (Melvin Twellaar, Stef Broenink), în 6 min 13 sec 92/100, podiumul fiind completat de Irlanda (Daire Lynch, Philip Doyle), în 6 min 15 sec 17/100.

Cornea și Enache au prins in extremis finala, dar au adus prima medalie olimpică a României în istorie în proba masculină de dublu vâsle.

Enache a participat și la JO de la Tokyo, tot la dublu vâsle, clasându-se pe locul 9.

Și canotoarele române Ancuța Bodnar și Simona Radiș au reușit să aducă României medalii. Ele au câștigat medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin, tot joi, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campioanele olimpice de la Tokyo au condus la 1.000 de metri, dar au încheiat pe locul secund, în 6 min 50 sec 69/100, fiind devansate pe final de Noua Zeelandă (Brooke Francis, Lucy Spoors), la doar 14/100 (6:50.45).

Medaliile de bronz au revenit Marii Britanii (Mathilda Hodgkins Byrner, Rebecca Wilde), înregistrate în 6 min 53 sec 22/100.

Bodnar și Radiș dețin de la Tokyo cel mai bun timp olimpic al probei (6:41.03).

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.

România are acum patru medalii la JO 2024, două de aur, câștigate de înotătorul David Popovici la 200 metri liber și de canotorii Cornea și Enache la dublu vâsle masculin, cea de argint cucerită de Ancuța Bodnar și Simona Radiș, și una de bronz, obținută tot de David Popovici la 100 metri liber.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel