Echipa nationala Edi Iordănescu invită fotbaliștii români în lotul pentru EURO 2024: „Ușa e deschisă pentru oricine”
Data publicării:
Selecționerul echipei naționale a mărturisit că lotul pentru competiția din Germania nu este încă finalizat, afirmând că fiecare fotbalist român are șanse să fie convocat.

Edi Iordănescu: „Am fost o familie unită!”

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României că au mai fost calificări la turneele finale a primei reprezentative, dar aceasta este prima care va rămâne imortalizată în imagini.

„Și pentru mine sunt momente unice, pentru că încerc să mă pregătesc pentru altceva. M-aș bucura ca suporterii să vină în număr cât mai mare la cinema, pentru că sunt momente sincere, naturale. Sigur sunt și momente importante care lipsesc, pentru că ne așteaptă un turneu final și părțile tehnice au trebuit scoase din film. Dar ați văzut multă emoție, momente fantastice.

Trebuie să subliniez încă o dată că meritul calificării este al echipei. Nu a fost ușor, drumul a fost cu obstacole. Când am venit la echipa națională exista foarte multă tensiune, frustrare, pentru că am lipsit ani mulți de la un turneu final și a trebuit să facem multe eforturi pentru a veni pe linia corectă.

Cu siguranță calificări au mai fost, dar este prima calificare care rămâne imortalizată în imagini. Chiar dacă am trăit cu emoție aceste clipe, gândul meu este la turneul final, pentru că trăim cu piciorul pe accelerație, suntem pe ultima sută de metri și îmi doresc ca această poveste să continue și să reușim să mai producem momente de bucurie pentru românii noștri”, a afirmat Iordănescu.

„Trebuie să ne creștem nivelul”, spune Edi

De asemenea, Edward Iordănescu a recunoscut că EURO 2024 va fi o competiție dificilă: „Cred că prin acest film mi s-a confirmat ceea ce am spus de-a lungul campaniei, că am fost o familie unită, că împreună am reușit să depășim greutățile, și asta ne face să fim fericiți, dar ne responsabilizează în același timp și mai tare pentru ceea ce urmează și ne dă un tonus bun pentru European. Acolo unde va fi infinit mai greu. Trebuie să ne creștem nivelul, pentru că vorbim despre cei mai buni jucători și cele mai bune echipe”, a adăugat Iordănescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă a realizat lotul pentru competiția din Germania, selecționerul a răspuns: „Volumul de muncă este foarte mare, pentru că sunt și factori externi care ne afectează munca, sunt foarte multe obligații, lucrurile au evoluat foarte mult de acum opt ani. Încercăm să fim foarte atenți, plecăm de la ideea că acest nucleu de jucători a calificat echipa națională la turneul final și trebuie să-i acordăm în continuare credit.

Nu putem aduce schimbări majore, eu cred foarte tare în acest grup. Ușa este în continuare deschisă pentru oricine, dar încet, încet ne apropiem de concluziile finale. Aveți puțină răbdare, nu este momentul acum să vorbim despre selecție, nu mă pot angrena într-o dezbatere, dar cu siguranță această echipă a arătat că are potențial și trebuie să îi dăm credit”, a mai spus el.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

Agerpres

Gigi Becali a pus ochii pe atacantul lui Dorinel Munteanu. „Îl iau orice s-ar întâmpla!”

pixel