Echipa nationala Edi Iordănescu își felicită elevii și mulțumește tuturor românilor: „Au fost fantastici, suntem extrem de datori”
Data actualizării:
Data publicării:
Selecționerul echipei naționale a oferit declarații după meciul contra Slovaciei, în urma căruia echipa națională a României s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2024, de pe prima poziție în grupa E.

Echipa națională a României a reușit calificarea în optimile competiției EURO 2024. „Tricolorii” au evoluat în fața slovacilor, pe stadionul Deutsche Bank Park din Frankfurt, scor 1-1.

Golurile partidei au fost marcate de Ondrej Duda (25) și Răzvan Marin (37, penalty), iar calificarea formației conduse de Edi Iordănescu în următoarea etapă a competiției a creat o atmosferă incredibilă în toate colțurile lumii.

Iordănescu: „O reverență fanilor, suporterilor, românilor...”

Români din țară, din Europa, și nu numai, sărbătoresc succesul echipei naționale de a finaliza grupa E pe prima poziție. Edward Iordănescu le-a mulțumit direct tuturor suporterilor, prin intermediul unei conferințe de presă, întreprinsă în urma rezultatului de egalitate cu slovacii.

„Încep prin a face o reverență fanilor, suporterilor, românilor. De aici, sunt momente pe care le trăiești o dată în viață. Mi-ar plăcea să mă gândesc că aș putea să le mai trăiesc o dată, dar nu am garanția asta, așa că mă bucur de ele cu toate puterile mele. Mulțumesc celor de aici, care ne-au făcut să ne simțim ca acasă, și nu numai din seara asta, ci de la toate cele trei jocuri. Mulțumim celor de acasă, din România.

Suntem siguri că acum sărbătoresc și sunt mândri că sunt români. Poate după ceva timp... dar sunt mândri, cu siguranță, și sunt mândri de echipa lor națională. Le mulțumesc tuturor românilor, din toate colțurile lumii. Au fost fantastici și nu știu ce putem să facem în viitor... suntem extrem de datori, pentru a-i bucura și a-i răsplăti pentru ce au făcut pentru noi.”, a mai afirmat Iordănescu.

Edi Iordănescu: „Să fie aproape tot stadionul îmbrăcat în galben...”

„Să fie aproape tot stadionul îmbrăcat în galben...Cu români așa de călduroși, ne-au urmărit peste tot: la gară, la hotel, unde am mers, la deplasări, când ne-am întors, la antrenamente...e ceva fantastic ce am trăit! Îmi doresc din tot sufletul să se prelungească acest lucru! Referitor la băieți, sunt foarte mândru de ei, îi felicit din toată puterea mea. La fel, i-am felicitat după joc... Am crezut în ei tot timpul, de când am venit. România are talent, are potențial, trebuie să aibă personalitate, să muncească mult. România și-a regăsit spiritul pe care nu mai are voie să îl piardă niciodată!

„Așteptăm să ne aflăm adversara, nu că ar conta foarte mult...pentru că sunt echipe foarte valoroase. Viața echipei naționale va merge înainte și după EURO. Nu știu dacă greșesc, dar e doar un sentiment personal și doresc să mi-l exprim: Cred că niciodată, în istoria echipei naționale a României, echipa nu s-a bucurat de atâta susținere, așa cum s-a bucurat acum. Probabil nici Generația de Aur, cum ne place s-o numim.”, a mai declarat Edi Iordănescu.

De asemenea, el a reiterat ideea potrivit căreia dorința și pasiunea pe care „tricolorii” le-au pus în evoluțiile din teren au condus la rezultatul pozitiv al naționalei României. Selecționerul a spus că „inima” jucătorilor români și faptul că au dat tot ce le-a stat în putință au determinat calificarea formației în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania.

„Dar da, acești băieți merită, în primul rând, pentru ce reprezintă ei ca oameni, după care ca sportivi. Am pus în joc tot timpul tot ce am avut. Nu am cedat, au fost patru jocuri în acest an în care am fost conduși și am revenit. Am refuzat să pierdem, am dat totul. Azi nu ne-a căzut bine să plecăm de la 1-0, cu toate că noi am avut primele ocazii importante. Dar s-a întâmplat și am revenit! Eu sunt mândru de ei și mergem mai departe!

(n.r. - A fost câștigat cu inima?) Tot timpul cu inima! Fără inimă nu merge! Cu inimă, cu inteligență, cu echilibru...cred că ați văzut că am dat totul și am vrut să câștigăm meciul. Până în minutul 80, când am securizat rezultatul, era normal, mai ales că știam ce se întâmplă și dincolo (n.r. Ucraina - Belgia, scor 0-0). Până atunci, echipa se grăbea să repună, să joace mingile, să atace, cu echilibru...ne-am dorit victoria! Faptul că ne-am calificat și cu un punct și am scris istorie, să terminăm pe primul loc, e mai mult decât binevenit!”, a spus Edward Iordănescu, după remiza dintre România și Slovacia (1-1).

Grupa E

1. România (4-3), 4 puncte (calificată în optimile de finală)

2. Belgia (2-1), 4 puncte (calificată în optimile de finală)

3. Slovacia (3-3), 4 puncte (calificată în optimile de finală)

4. Ucraina (2-4), 4 puncte (eliminată)


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Oţelul Galaţi a transferat un nou fundaş central

Oţelul Galaţi a obţinut semnătura unui nou fundaş...

Fotbal A fost ales arbitrul Supercupei României

Supercupa României, dintre FCSB şi Corvinul Hunedoara,...


logo icon Cele mai citite
Captură SC Oţelul Galati

Oţelul, victorioasă în amicalul cu NK Celje, echipă de Liga Campionilor

sursa: Pexels

Vasile Jardan, plecat la finalul sezonului de la Oţelul, a semnat cu noua echipa

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

Sursa: Agerpres

Prima reacţie de la Rapid despre transferul lui Andrei Borza la Partizan Belgrad

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?