Echipa nationala Edi Iordănescu nu se lasă de națională. La ce meci participă fostul selecționer
Data publicării:
Echipa națională de fotbal a României debutează în Liga Națiunilor în fața selecționatei Kosovo, astăzi, 6 septembrie, meci programat la ora 21:45.

Edi Iordănescu, în tribune la România - Lituania

Edward Iordănescu (46 de ani) a renunțat la banca tehnică a echipei naționale de fotbal a României, în pofida faptului că a reușit să califice formația „tricoloră” în optimile de finală a Campionatului European de fotbal găzduit de Germania. Prima reprezentativă nu mai reușise o astfel de performanță de 24 de ani, „tricolorii” conduși de Emeric Ienei calificându-se în faza sferturilor de finală, în anul 2000.

După ce a părăsit naționala, Edi Iordănescu s-a relaxat în vacanță, dar distanța față de „tricolori” pare că nu va fi atât de mare, întrucât el va fi prezent la meciul României cu Lituania, programat pe 9 septembrie, de la ora 21:45, pe stadionul „Steaua”.

„El a luat decizia. O să fie prezent la meciul naționalei, la România - Lituania. După EURO au început negocierile și cu el, apoi pentru noul selecționer și orice ieșire a lui ar fi putut fi interpretată. De asta nici nu a vrut să iasă”, a spus Daniel Stanciu, un apropiat al lui Edi Iordănescu.

După ce va asista la partida dintre României și Lituania, Edi Iordănescu va pleca în Anglia, unde va asista la ședințele de pregătire ale celor de la Aston Villa: „El va pleca în Anglia, la Aston Villa. Va sta o săptămână acolo”, a mai dezvăluit Daniel Stanciu, potrivit digisport.ro.

Mesajul lui Edi Iordănescu pentru „tricolori”

Fostul selecționer a transmis un mesaj „tricolorilor” înainte de meciurile din Liga Națiunilor, care vor marca debutul lui Mircea Lucescu (79 de ani) la națională și totodată revenirea sa pe banca tehnică, după o pauză de 38 de ani.

„Hai România!! Cu sufletul alături de tricolori!

La început de drum în Liga Națiunilor, îmi doresc ca acești băieți extraordinari să facă din nou românii mândri și fericiți. Din energia și emoția trăite la EURO 2024 alături de suporterii noștri minunați, integrând rapid noii colegi, sunteți datori, pentru milioanele de români care vă iubesc, să vă inspirați din performanță pentru a construi din nou performanță!

Am încredere în fiecare dintre voi și în echipă, cu atât mai mult cu cât un antrenor prestigios precum Mircea Lucescu vă sprijină cu toată experiența lui!

Uniți, susținem România oriunde și oricând!”, a scris Edi Iordănescu pe Facebook.

Jucătorii convocați de Lucescu în lotul echipei naționale

PORTARI

Florin NIȚĂ (Damac | Arabia Saudită, 25/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0), Laurențiu POPESCU (Universitatea Craiova (0/0);

FUNDAȘI

Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 21/1), Cristian MANEA (FC Rapid 1923, 25/2), Andrei BURCĂ (Baniyas | EAU, 31/1), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 21/0), Virgil GHIȚĂ (Cracovia | Polonia, 1/0), Iulian CRISTEA (Universitatea Cluj, 4/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 39/2), Alexandru CHIPCIU (Universitatea Cluj, 45/6);

MIJLOCAȘI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 19/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 28/7), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 74/15), Răzvan MARIN (Cagliari | Italia, 59/5), Marius MARIN (Pisa | Italia, 22/0), Darius OLARU (FCSB, 20/0), Ianis HAGI (Rangers | Scoția, 39/5), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 24/4), Florinel COMAN (Al-Gharafa | Qatar, 17/1), Alexandru MITRIȚĂ (Universitatea Craiova | 18/3), Andrei ARTEAN (CFR Cluj | 0/0);

ATACANȚI

Denis DRĂGUȘ (Trabzonspor | Turcia, 15/3), George PUȘCAȘ (Bodrum | Turcia, 44/11), Denis ALIBEC (Farul Constanța, 39/5).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel