Echipa nationala Edi Iordănescu, optimist înaintea meciului contra Slovaciei: „Această echipă are deja o identitate”
Data publicării:
Antrenorul român Edward Iordănescu recunoaște momentul istoric în care se află naționala de fotbal a României, calificarea în optimile de finală la EURO 2024 fiind principalul obiectiv în acest moment.

Selecționerul echipei naționale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a afirmat, marți, într-o conferință de presă, că „tricolorii” sunt în fața unui moment istoric, arătându-se optimist în privința calificării în optimile de finală ale EURO 2024, înaintea ultimului meci din grupă, cu Slovacia.

Edi Iordănescu: „Trebuie să învățăm să ținem de lucrurile bune”

„Suntem în fața unui moment istoric pentru echipa națională, un moment special, în fața celui mai frumos moment al carierelor noastre de până acum. Noi suntem pregătiți să primim acest moment cu bucurie, cu entuziasm, dar și cu o mare responsabilitate. Această echipă are deja o identitate.

Unul dintre cele mai mari câștiguri este reprezentat de faptul că ne-am recâștigat spiritul și identitatea. Sunt lucruri pe care le-am câștigat, ce trebuie să persiste în timp. Indiferent ce se va întâmpla, nu trebuie să le pierdem. Trebuie să învățăm să ținem de lucrurile bune”, a declarat Iordănescu.

„Mâine e despre inima mare a echipei naționale”

De asemenea, tehnicianul vede formația Slovaciei ca fiind una dintre cele mai bine organizate echipe de la EURO 2024: „Pentru mine, Slovacia reprezintă una dintre cele mai bine organizate echipe de la acest Campionat European și eu îmi asum ce spun. I-am studiat foarte bine și în campania de calificări, cât și aici la EURO. Au un antrenor cu o școală solidă în spate, au o identitate clară, o echipă foarte echilibrată, matură, știu ce înseamnă un turneu final.

Au și o zi în față comparativ cu noi, însă mâine nu mai e vorba despre oboseală, despre presiune, ci numai despre inima mare a echipei naționale. Noi nu vedem nimic altceva decât calificarea, indiferent cum se va întâmpla asta. Slovacia este o echipă foarte echilibrată, o echipă foarte exactă, cu mecanisme clare, cu o complexitate de joc, sunt jucători care leagă foarte bine efortul și concentrarea.

Sunt jucători cu o exprimare coerentă și sunt trei - patru jucători care reprezintă pilonii pentru echipa lor. Am văzut datele statistice și m-au impresionat. Cu siguranță că va fi și o luptă a puterii mentale mâine, pentru că ambele echipe avem șanse să mergem mai departe, dar fiecare trebuie să își păstreze echilibrul, înțelepciunea și să știe să reacționeze în funcție de contextul jocului.”, a mai spus antrenorul român.

Iordănescu: „Meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant”

Selecționerul a mai precizat că jucătorii săi au fost foarte solicitați din punct de vedere fizic la meciul cu Belgia, pierdut cu 0-2, în faza a doua a grupelor Campionatului European.

„Am încercat să gestionăm cât mai bine această situație, meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant de când eu sunt la echipa națională. Au fost toți parametrii la nivel foarte ridicat, cu mult efort, intensitate și cu siguranță că acest lucru te afectează.

Dar de aia suntem 26 de jucători, fiecare trebuie să fie pregătit să intre cu atitudine exemplară, cu o mentalitate solidă. Eu am încredere mare în echipă, în resursele noastre, și am încredere în tot ceea ce am construit în acești doi ani și jumătate. Mâine la ora meciului indiferent cine intră pe teren trebuie să fie pregătit total”, a mai declarat Iordănescu.

„Ne dorim să terminăm pe locul întâ”

România țintește primul loc la finalul fazei grupelor, care oferă, în opinia lui Iordănescu, anumite avantaje: „Noi jucăm pentru calificare și mai mult decât atât, da, ne dorim locul întâi. Suntem încă pe primul loc și ne dorim să terminăm pe locul întâi dacă se poate.

Ne dorim asta pentru că și din punct de vedere teoretic ai anumite avantaje și mă gândesc la zile în plus de odihnă, de recuperare, dar și la posibilii adversari. Dar cel mai important este să mergem mai departe.”

Totuși, Edward Iordănescu nu a oferit un răspuns clar atunci când a fost întrebat în ce măsură depinde prelungirea contractului său cu Federația Română de Fotbal de rezultatul meciului de miercuri.

„Îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul. Referitor la mine este normal că îmi doresc continuitatea, sunt condiții bune, fericite. E altceva când știi că ai avut un parcurs bun, pentru că entuziasmul rămâne la cote înalte și cu siguranță că și perspectivele îți par mult mai luminoase”, a răspuns selecționerul, citat de Agerpres.

Echipa națională a României se află, în acest moment, pe prima poziție a grupei E (3-2 la golaveraj), în cadrul Campionatului European de fotbal din Germania.

Formația „tricoloră” a debutat excelent la EURO 2024, reușind să înregistreze o victorie clară în fața reprezentantei Ucrainei, scor 3-0, ca în a doua partidă jucătorii români să fie surclasați de „Diavolii Roșii”. Belgia a trecut de „tricolori” cu 2-0, într-un meci în care elevii lui Edi Iordănescu au evoluat cât au putut de bine.

Meciul decisiv pentru calificarea în optimile competiției este duelul cu slovacii, programat miercuri, 26 iunie. Acesta se va desfășura pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, începând cu ora 19:00.

Pentru prima oară în istoria Campionatului European, toate echipele dintr-o grupă au același număr de puncte înaintea ultimei etape.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Cine este Filip Blazek, noul fundaş al Rapidului

FC Rapid a oficializat două transferuri în aceeaşi zi....


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Eduard Pap, săgeţi către strategia de transferuri a celor de la Oţelul Galaţi? "Eram doi români în teren, restul străini. Mi se pare exagerat"

Captură SC Oţelul Galati

Oţelul, victorioasă în amicalul cu NK Celje, echipă de Liga Campionilor

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

Sursa: Agerpres

Vali Gheorghe, tot mai aproape de Oţelul Galaţi. Îşi reziliază contractul cu U Cluj

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?