Echipa nationala Edi Iordănescu vede "cartonaşul albastru" ca pe o inepţie. "Unii se plictisesc prin birouri"
Data publicării:
Selecţionerul Edward Iordănescu nu este fanul schimbărilor propuse în fotbal, inclusiv a introducerii unui cartonaş albastru, care înseamnă o eliminare de 10 minute pentru jucătorul care îl primeşte. 

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, apreciază intenţia IFAB (International Football Association Board) de a introduce cartonaşul albastru în regulile jocului drept o inepţie, considerând că tehnicienii vor sta în curând cu manualul de utilizare pe bancă pentru a confrunta regulamentul.

"Cartonaşul albastru = o inepţie!! Unii se plictisesc în birouri!! În ritmul ăsta, curând se va sta cu manual de utilizare pe bancă, să confrunţi regulamentul live!! #freefootball", a scris selecţionerul, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Regulamentul fotbalului va introduce în curând cartonaşele albastre, cu care jucătorii care comit faulturi tactice sau protestează împotriva deciziilor arbitrului vor fi eliminaţi zece minute. Această noutate a fost decisă de organismul responsabil cu regulile jocului, IFAB (International Football Association Board), care va începe testarea acestui tip de sancţiune în meciurile din primul eşalon în această vară.

Acest nou protocol va restricţiona cartonaşele albastre la faulturile care întrerup "atacuri promiţătoare" sau la protestele fotbaliştilor. În plus, un jucător va fi eliminat definitiv dacă primeşte două cartonaşe albastre sau unul albastru şi unul galben şi invers, scrie Agerpres.

FIFA spune că mai durează până la testarea cartonaşului 

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a descris ca incorect şi prematur zvonul din presă despre testarea cartonaşelor albastre, transmite DPA.

Ziarul britanic The Telegraph a scris recent că International Football Association Board (IFAB) a autorizat încă din această vară testarea noului cartonaş albastru, care atrage o eliminare temporară de zece minute, ca în rugby.

Orice astfel de studii, dacă sunt implementate, ar trebui să se limiteze la testarea într-o manieră responsabilă la nivelurile inferioare, a spus FIFA pe platforma X, fostă Twitter, joi seara.

FIFA a mai precizat că acest subiect, al testării la nivelurile inferioare, va fi discutat la Adunarea Generală a IFAB din 2 martie.

Cartonaşul albastru ar urma să fie impus pentru abateri moderate, precum împiedicarea unei faze de gol cu un fault uşor sau proteste verbale contra oficialilor de meci. Două cartonaşe albastre ar atrage însă eliminarea imediată a jucătorului, la fel ca şi unul albastru şi unul galben sau invers, conform sursei citate.

Primele teste ar fi urmat să aibă loc după încheierea sezonului, dar nu în ligile de top. Federaţia engleză de fotbal lua în considerare testarea în Cupa Angliei, pe bază de voluntariat.

Ar fi pentru prima dată când se va introduce un nou cartonaş disciplinar de la aplicarea cartonaşelor galbene şi roşii, la Cupa Mondială din 1970.

În handbal, începând cu 2016, s-a introdus cartonaşul albastru, care poate fi acordat de arbitru după cartonaşul roşu, ceea ce atrage atenţia jucătorului sau oficialului sancţionat că i se va face raport, cu explicarea în detaliu a cauzelor descalificării. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei De ce nu s-a adaptat Cătălin Cîrjan la Rapid

Ionuţ Voicu, team-managerul celor de la Rapid, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

Agerpres

Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

Agerpres

David Maftei şi Răzvan Tănasă nu pot juca pentru Oţelul cu Farul. Dorinel Munteanu a anunţat când revin Cisotti şi Cisse

pixel