Fotbal international Edin Terzic, antrenorul care a dus-o pe Dortmund în finala Ligii Campionilor, a demisionat
Data publicării:
Edin Terzic nu mai este antrenorul celor de la Borussia Dortmund. 

Edin Terzic a demisionat, joi, din funcţia de antrenor al echipei germane de fotbal Borussia Dortmund, la aproape două săptămâni după ce aceasta a pierdut finala Ligii Campionilor, 0-2 cu Real Madrid.

Dragi suporteri ai Borussiei, cu durere vreau să vă spun că azi am decis să mă despart de BVB. A fost o onoare uriaşă să conduc această imensă echipă la victorie în Cupa Germaniei (2021) şi recent în finala Ligii Campionilor, a transmis Terzic.

Tehnicianul de 41 de ani a cerut clubul să rezilieze contractul cu efect imediat, iar, după discuţii, Borussia a fost de acord, a precizat clubul în comunicat.

Terzic a cucerit Cupa Germaniei cu Borussia în 2021, ca antrenor interimar, iar în 2023 a ajutat echipa să se claseze pe locul secund Bundesliga, iar anul acesta a ajuns în finala Champions League.

Edin Terzic, fan al Borussiei Dortmund din copilărie, a menţionat că era timpul pentru o schimbare în cariera sa: După meciul de pe Wembley (finala UCL, n. red.), am cerut o întâlnire cu conducerea clubului, deoarece zece ani la BVB - inclusiv cinci în stafful tehnic şi doi ca antrenor principal - simt că o nouă eră pentru club ar trebui să înceapă cu alt om pe banca tehnică.

Borussia a pierdut titlul Bundesliga în faţa rivalei Bayern în 2023 la practic ultima fază a sezonului, iar acest lucru a fost o lovitură foarte dură pentru Terzic, care a plâns pe teren.

Terzic a suportat mult mai bine eşecul din finala Ligii Campionilor, însă germanul de origine croată a decis să plece de la club după ce echipa a încheiat pe locul cinci sezonul în Bundesliga, deşi s-a calificat în Champions League, care va avea un nou format din sezonul viitor.

Toţi cei apropiaţi ştiu că a fost o decizie foarte dificil de luat în ultimele săptămâni, dar după discuţii intense sentimentul meu fundamental nu s-a schimbat. Îi doresc Borussiei tot ce este mai bun, iar acesta nu este un adio, ci un la revedere, a mai transmis Terzic.

Directorul executiv al clubului, Hans-Joachim Watzke, a declarat: Edin Terzic a făcut o muncă extraordinară la BVB şi îi vom rămâne datori. Edin şi cu mine vom rămâne prieteni pentru totdeauna, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

pixel