Fotbal international Efectul Cristiano Ronaldo la Al Nassr. Dieta starului portughez, cheia succesului echipei
Data actualizării:
Data publicării:
Jose Blesa, nutriţionistul echipei Al Nassr, a dezvăluit schimbările pe care le-a adus Cristiano Ronaldo la echipa din Arabia Saudită. 

"Un antrenament bun trebuie combinat cu o dietă bună", este una dintre declaraţiile starului portughez. 

Jose Blesa, nutriţionistul echipei Al Nassr, a vorbit despre dieta pe care o are Cristiano Ronaldo, dar şi despre cum venirea sa în Arabia Saudită a îmbunătăţit întreaga echipă. 

"Cristiano urmăreşte cu stricteţe dieta mediteraneană. Micul său dejun conţine o cantitate mare de proteine, brânzeturi şi iaurturi fără grăsime. La prânz, Ronaldo mănâncă multă carne albă, dă prioritate peştelui şi puiului, iar asta se repetă şi la cină. Mai e un fel de mâncare în dieta sa, care conţine ton, măsline şi ouă, împreună cu o salată sau roţii. La gustare, Ronaldo mănâncă fructe uscate, bogate în fibre care regulează absorbţia zahărului, sau avocado, care e bogat în vitamina A şi C", a declarat Blesa. 

La capitolul "niciodată pe masă", Blesa a spus că "Ronaldo nu mănâncă niciun fel de dulciuri, mâncăruri prăjite sau grase, şi toate mesele sale sunt acompaniate de apă". 

Ronaldo şi-a impus dieta şi acasă, în familie. De altfel, în 2020 acesta a vorbit şi despre modul în care îşi pregăteşte fiul. 

"Sunt uneori dur cu el, pentru că mai bea Coca Cola, Fanta. Nu îmi place asta la el. Îi spun că după ce munceşte din greu trebuie să se odihnească în apă rece, să se refacă. Nu îi place asta, dar e normal, are doar 10 ani. La fel e şi cu copiii mei mai mici. Când mănâncă ciocolată, se uită la mine, pentru că ei ştiu că mie nu îmi place", a declarat atunci starul portughez. 

Efectul Ronaldo la Al Nassr. Toată echipa s-a luat după portughez 

Blesa spune că, de la venirea lui Ronaldo la Al Nassr, toţi jucătorii echipei şi-au îmbunătăţit starea fizică şi dieta. 

"Jucătorii şi-au îmbunătăţit fizicul cu aproape 90%. Cristiano ROnaldo este unul dintre cei mai buni jucători din istorie. Pentru cei din jur, e ca o şcoală. Restul jucătorilor fac ce face şi el pentru că ceea ce face el este extraordinar pentru îmbunătăţirea performanţelor", a mai punctat Blesa, conform thepeninsulaqatar.com


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Guardiola nu ia în calcul o revenire la Bayern Munchen

Pep Guardiola a antrenat trei sezoane la Bayern...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

A fost blat la Petrolul cu Botoşani? Sergiu Hanca răspunde acuzaţiilor

Sursa: Agerpres

Retrogradare sau salvare. Dinamo, la 90 de minute de a-şi afla soarta. Zăvăleanu cere "o etapă care se desfăşoară corect"

Agerpres

Piţurcă îl apără pe Dorinel Munteanu. "E ironizat de cei care vor să stea o oră la stadion şi să plece acasă"

Sursa: Agerpres

Omul care crede că Mircea Lucescu nu ar trebui să accepte oferta lui Dan Şucu. "Se face de râs"

pixel