Echipa nationala „El în sufletul lui e un copil”. „Tricolorul” care l-a emoționat pe Sorin Cârțu
Data publicării:
„Tricolorii” au reușit să învingă Lituania, scor 3-1, în ciuda faptului că au fost surclasați de adversari în prima repriză a meciului.

Alexandru Mitriță a revenit la echipa națională, reușind să înscrie ultimul gol al partidei România - Lituania (3-1). După ce a marcat, jucătorul Universității Craiova s-a îndreptat către selecționerul Mircea Lucescu, îmbrățișându-l strâns pe acesta, drept mulțumire pentru încrederea acordată.

Mitriță nu a fost convocat în lotul fostului selecționer al naționalei României, Edi Iordănescu, în ciuda evoluției foarte bune din Superliga. Motivul ar fi legat de comportamentul fotbalistului.

„Și mie mi s-a părut emoționant momentul îmbrățișării dintre Mitriță și Lucescu”

„Și mie mi s-a părut emoționant momentul îmbrățișării dintre Mitriță și Lucescu. Denotă că Alex și-a dat seama cine l-a ajutat foarte mult în situația asta și cât de mult a contat venirea lui nea Mircea la națională pentru a reînnoda mariajul ăsta între el și echipa națională.

Într-un fel, a fost un gest de mulțumire și chiar de bun-simț. Îl știam un tip sentimental, dar parcă a depășit… Și pe mine m-a surprins atitudinea asta a lui și gestul pe care l-a făcut. El în sufletul lui e un copil și aseară a dovedit cel mai bine.

L-a mișcat și pe el gestul pe care l-a făcut nea Mircea chemându-l la națională, plus situația asta că a marcat. Cred că este unul dintre golurile pe care și le-a dorit cel mai mult. A fost și bucuros, și mulțumit, și satisfăcut.

Situația pe care au avut-o acolo la faza respectivă, amândoi (n.r. – Mitriță și Alibec) au jucat exact cum trebuie o astfel de superioritate. E important să aduci adversarul într-o poziție ca să ai șanse maxime de finalizare și asta e de doi contra unu. Ei au exploatat foarte bine. Au judecat impecabil acel avantaj de doi la unu.

Mi-a plăcut colaborarea lor. Nu a existat un moment de individualism din partea nimănui. Mitriță când i-a dat pasa lui Alibec, i-a dat-o chiar pentru a finaliza la el, dar până la urmă i s-a întors. Idealul, când dai o pasă, este să scoți adversarul și asta au făcut ei, a spus Sorin Cârțu, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel