UEFA Europa League Elias Charalambous, concluzii după victoria cu FC RFS în Europa League
Data publicării:
Antrenorul „roș-albaștrilor” a evidențiat calitățile primului joc arătat de elevii săi în Europa League, dar a vorbit și despre viitoarele dueluri din competiție.

„A fost primul nostru meci în această fază, am crezut în șansa noastră și cred că este cel mai bun mod de a începe o competiție. Sunt foarte fericit pentru jucători, pentru că am făcut un joc foarte bun, toți merită felicitări.

Ceea ce trebuie să facă acum este să continue în acest fel. Astăzi toți jucătorii care au evoluat au avut o formă foarte bună și rezervele au dat un impuls când au intrat pe teren”, a declarat Charalambous.

„Vom trata fiecare meci cât putem de serios, vom da tot ceea ce putem pentru a obține cât mai multe puncte în Europa League”

El s-a arătat încântat de evoluția fundașului Vlad Chiricheș, despre care a afirmat că va ajuta în continuare echipa: „Sunt foarte fericit pentru Chiricheș. Știam calitățile lui, cunoșteam personalitatea lui puternică, sunt fericit pentru el. Este un exemplu bun pentru toți cei din vestiar, a făcut un joc foarte bun și sunt sigur că nu mai poate ajuta”.

Întrebat dacă se gândește la depășirea acestei faze a Europa League, Charalambous a spus că este important ca echipa sa să ia în serios toate meciurile care urmează, indiferent de competiție.

„Acum trebuie să o luăm meci cu meci. Acum ne vom concentra 100% pentru meciul cu Sepsi, după care vom vorbi de meciul cu PAOK, dar până atunci cel mai important este meciul cu Sepsi. Vom trata fiecare meci cât putem de serios, vom da tot ceea ce putem pentru a obține cât mai multe puncte în Europa League.

Ne dorim să fim competitivi în toate competițiile, dar avem timp să demonstrăm asta. Singurul lucru pe care îl avem de făcut este să luăm fiecare meci în parte, pas cu pas”, a adăugat antrenorul FCSB.

Tehnicianul cipriot a lăudat și gazonul de pe Arena Națională, care a fost schimbat de curând: „Terenul de joc a fost de cel mai înalt nivel, de Liga campionilor. Nu avem nimic de reproșat”, a mai spus el, citat de Agerpres.

FCSB a învins echipa letonă FC RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Națională din București, în prima etapă din noul format al Europa League la fotbal.

Campioana României le va mai întâlni în acest sezon de Europa League pe PAOK Salonic (3 octombrie, în deplasare), Glasgow Rangers (24 octombrie, în deplasare), FC Midtjylland (7 noiembrie, acasă), Olympiakos Pireu (28 noiembrie, acasă), Hoffenheim (12 decembrie, în deplasare), Qarabag (23 ianuarie, în deplasare) și Manchester United (30 ianuarie, acasă).

FCSB - RFS 4-1 (2-1)

Au marcat: Daniel Bîrligea (8), Marius Ștefănescu (32), Darius Olaru (58, 69), respectiv Ziga Lipuscek (23).

București, Arena Națională: 34.257 spectatori

Europa League


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: UEFA Europa League

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Marius Șumudică a prefațat meciul Rapid - Oțelul. Ce nemulțumiri are în Cupa României

Agerpres

Cum prefațează Zeljko Kopic meciul cu FC Botoșani

Facebook SC Oțelul Galați

La ce se așteaptă Dorinel Munteanu în meciul Rapid - Oțelul Galați. Grupa din Cupa României, echilibrată

Agerpres

Mihaela Cambei, pași rapizi pentru a se bucura de cadoul oferit de Ion Țiriac

pixel