Superliga Romaniei Elias Charalambous vrea să obțină trei puncte din deplasarea de la Cluj: „Avem nevoie de ele foarte mult”
Data publicării:
FCSB va evolua împotriva celor de la CFR Cluj duminică seară, de la ora 21:00, meci care contează pentru a IX-a etapă a Superligii.

FCSB va face deplasarea la Cluj duminică, în meciul din a IX-a etapă a Superligii, meci programat pe Stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, începând cu ora 21:00.

Elias Chalarambous a început declarațiile premergătoare meciului de duminică felicitând echipa națională a țării noastre în limba română, ca mai apoi să prefațeze derby-ul cu CFR Cluj.

„CFR e CFR, e un club mare care se luptă pentru titlu în fiecare an”

„Bună ziua! Felicitări pentru echipa națională. E foarte important pentru România și sunt fericit pentru rezultatele lor. Acum, pentru jocul nostru de mâine, știm că duelul cu CFR va fi unul dificil ca întotdeauna, suntem pregătiți să revenim după cele două săptămâni de pauză. Vrem să mergem acolo și să câștigăm cele trei puncte. Avem nevoie de ele foarte mult.

Cred că sunt multe alte echipe, alături de CFR Cluj, care se vor lupta pentru câștigarea campionatului, dar e foarte devreme să vorbim despre acestu lucru, mai sunt multe meciuri. Cred că sunt foarte multe formații care vor juca pentru titlu.

În ultimul meci (n.r. 2-0 cu UTA Arad) aveam nevoia să luăm cele trei puncte, să începem să câștigăm meciuri în Superliga. Dar campionatul e lung, sprintul trebuie să-l facem în Europa (League), unde a trebuit să obținem victorii repede pentru a ne califica în grupe. E un drum lung unde trebuie să câștigăm puncte pentru a rămâne aproape de celelalte echipe, pentru că obiectivul nostru rămâne și titlul în acest an, așa că încercăm. Încercăm să câștigăm și, cum de fiecare dată spun, cel mai important lucru rămâne meciul viitor. O să facem tot ce ne stă în putință mâine să câștigăm cele trei puncte care ne vor ajuta în viitor.

Echipele mari nu se bazează doar pe unul - doi jucători (n.r. - ca răspuns la plecarea multor jucători de la CFR Cluj). CFR e CFR, e un club mare care se luptă pentru titlu în fiecare an, așa că sunt sigur că au alți jucători care îi pot înlocui pe cei care au plecat. Așa că nu înseamnă nimic faptul că au pierdut câțiva jucători, rămân o echipă bună. Dar cel mai important lucru este modul în care evoluăm noi. Pe asta ne vom concentra noi, jocul nostru, să încercăm să dăm ritmul în partidă. Mereu încercăm să ne câștigăm meciurile. Nu ne putem întoarce în timp, trebuie să ne concentrăm pe viitor și pe modul în care putem să obținem victoriile, a spus Elias Charalambous, în conferința de presă dinaintea derby-ului cu CFR Cluj.

Întrebat dacă Daniel Bîrligea (transferat de la CFR) și Mihai Popescu (transferat de la Farul) s-au adaptat echipei „roș-albastre” în zilele de pauză, antrenorul celor de la FCSB a spus că ambii fotbaliști cunosc campionatul intern al primei divizii, așa că nu au avut nevoie de foarte mult să se obișnuiască: „E foarte important că ambii jucători evoluau în Superliga, știu deja liga foarte bine, așa că nu au avut nevoie de foarte mult să se adapteze. Noi avem un vestiar fantastic, o atmosferă foarte frumoasă, așa că ei se pot adapta foarte repede.”, a mai spus antrenorul cipriot.

CFR Cluj se află pe locul 5 în clasamentul Superligii, cu 13 puncte, în timp ce FCSB se clasează pe locul 11, cu opt puncte. Clujenii nu au evoluat în meciul din a șasea etapă, cu Oțelul Galați, partidă amânată pe 17 octombrie, cauzată de participarea elevilor lui Dan Petrescu în competiția din Conference League.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel