Superliga Romaniei Eliminarea pe care arbitrul Vidican nu a dictat-o la FCSB - Petrolul. De ce nu a fost fault la golul Petrolului
Data publicării:
Ion Crăciunescu, fost arbitru internaţional şi fost şef al CCA, afirmă că arbitrul Vidican trebuia să mai dicteze o eliminare în meciul dintre FCSB şi Petrolul, scor 1-1. 

În minutul 29 al partidei, Vidican l-a eliminat pe Mihai Popescu, după ce fundaşul FCSB-ului i-a spart capul lui Alexandru Tudorie.

"Văd că îi sparge capul, am văzut sânge. Dacă se lasă un sânge lovitura a avut intensitate, e fault grosolan, îi sparge capul. Nu cred că a fost cu intenție, dar produce un fault grav, a avut intensitate. Și el reclamă lovitura, de când era în cădere a început să țipe. E fault grosolan”, a declarat Ion Cărciunescu, la Digi Sport Matinal.

Arbitrul Vidican trebuia să restabilească egalitatea numerică pe teren, consideră Ion Crăciunescu, după faza în care Jyry l-a lovit pe Alexandru Musi. 

"(n.r. la fază cu Musi) După părerea mea se duce cu cotul spre fața adversarului, e roșu clar, nu galben. Nu scrie nicăieri că dacă nu dă sângele nu e roșu, când vine sângele e un motiv în plus. Nu scrie în regulament. E de roșu. Jucătorii trebuie protejați, e cel mai important, împotriva faulturilor violente”, a spus Ion Crăciunescu.

De asemenea, în ceea ce priveşte golul egalizator marcat de Petrolul, Crăciunescu este de părere că Târnovanu nu a fost faultat. 

"E o fază din zona gri, în care trebuie să mergi pe mâna arbitrului. Târnovanu trebuie să știe că e protejat în suprafața de protecție, picioarele sunt, dar mâna nu. Portarul nu are mingea în mâini, atacantul nu se duce la portar și îl atacă. E contact, dar fault nu”, a mai spus Crăciunescu.

Mihai Stoica a acuzat viciere de rezultat

Mihai Stoica acuză faptul că Mihai Popescu a fost eliminat eronat şi spune că la acea fază trebuia să primească cel mult cartonaşul galben, dar şi că la golul Petrolului a fost fault la portar. 

"Viciere de rezultat, de mult nu am mai văzut așa ceva. Decizii clare, toate greșite și într-o singură direcție. Cartonașul roșu este, de fapt, galben. Roșu este dacă folosește cotul ca o armă. Nu judecăm cu aceeași măsură când Jyry lovește cu cotul. Olaru a fost lovit cu cotul în cap.

Cum să nu fluieri tu când îi pui talpa pe gleznă? OK, VAR nu poate să intervină. Dar trebuia să intervină și Vidican. Se vede clar cum jucătorul Petrolului intră în Târnovanu, se vede clar. De ce nu dai fault în atac? Este mingea în joc, atacantul intră în portar. Fault clar!

Am pierdut două puncte care contează enorm. Nu spun că trebuie să fim tratați altfel pentru că reprezentăm țara în a doua competiție europeană. Dar toate deciziile au fost împotriva noastră”, a declarat Mihai Stoica la Prima Sport.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Tenis Cupa Laver. Echipa Restului Lumii conduce detaşat

Echipa Restului Lumii o conduce pe selecţionata Europei...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel