Jocurile Olimpice Elisabeta Lipă, îndemn de mare campioană pentru învinşii de miercuri de la JO 2024: Şi sportivii care au pierdut au nevoie de susţinerea noastră
Data actualizării:
Data publicării:
Elisabeta Lipă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, a transmis un mesaj de mare campioană pentru sportivii români care au fost învinşi miercuri la Jocurile Olimpice, Felix Duchampt, Bernadette Szocs şi Alex Creţ. 

Jucătoarea română de tenis de masă Bernadette Szocs a ratat calificarea în sferturile probei feminine de simplu, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a fost învinsă în optimi de austriaca Sofia Polcanova cu 4-0 (12-10, 11-3, 13-11, 11-9).

Concursul masculin de triatlon din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, amânat cu o zi din cauza calităţii apelor Senei, a fost câştigat miercuri de britanicul Alex Yee, în timp ce românul de origine franceză Felix Duchampt s-a clasat pe 50.

Judoka român Alex Creţ a fost învins de brazilianul Rafael Macedo, prin ippon, miercuri, în optimile de finală ale categoriei 90 kg, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Alex Creţ, debutant la JO, a cedat în golden score, după 6 min şi 33 sec de luptă cu Macedo, care în primul tur s-a impus în faţa olandezului Noel van't End, fost campion mondial.

"În sport, sunt momente când pierzi și sunt greu de gestionat. Cu atât mai mult când vine vorba de Jocurile Olimpice! Și sportivii care au pierdut, au nevoie de susținerea noastră. 

Suntem foarte mândri de Alex Creţ, cel care a dat totul totul în competiția de judo, la categoria de 90 kg. După ce inițial reușise să-l învingă pe sportivul medaliat cu bronz la JO de la Tokyo, în optimi a urmat un meci intens, iar drumul lui Alex la Jocurile Olimpice 2024 se termină aici! Îți mulțumim Alex pentru toată pasiunea, dăruirea și eforturile depuse.

Felix Duchampt a obținut locul 50 la triatlon.Podul lui Alexandru al III-lea a fost în dimineața aceasta atracția Jocurilor Olimpice. De acolo s-a dat startul și s-au realizat schimburile în cursele de triatlon. A fost o cursă la care au asistat sute de mii de spectatori, creând astfel o atmosferă de spectacol. Felix Duchampt a reușit să termine ultimul, pe locul 50, cu timpul de 1:56.00, la mai bine de 12 minute de învingător.

După cele două victorii de pe tabloul de simplu, astăzi, Bernadette Szocs a cedat în fața Sofiei Polcanova, din Austria. Berni a pierdut meciul cu scorul 0-4 (10-12, 4-11, 11-13, 9-11), iar acum se concentrează pe meciurile pentru echipe, ce vor debuta pe 5 august, de la ora 21, contra Indiei. Mulțumim pentru toate eforturile tale și îți dorim succes și în meciurile viitoare! Nu întâmplător ești printre primele 16 jucătoare de la Jocurile Olimpice!", a scris Elisabeta Lipă pe Facebook. 

Alex Creţ: Sper ca la Los Angeles să aduc o medalie pentru România 

"A fost o experienţă foarte plăcută la Jocurile Olimpice, mă bucur în primul rând că am reuşit să mă calific, mă bucur că sunt aici printre cei mai buni sportivi ai lumii. Deci, pe partea asta sunt foarte fericit şi mulţumit, dar îmi doream foarte mult o medalie. O să dau tot ce pot, o să muncesc mai mult, mergem mai departe şi sper că voi lua medalia peste patru ani. Vreau să le mulţumesc celor care m-au susţinut, care au fost alături de mine, care au venit să mă vadă şi să mă susţină la Paris şi sper că la Los Angeles să aduc o medalie pentru România", a precizat Creţ, citat de Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel