Fotbal international Elveţia speră în continuare la calificarea la EURO 2024, anunţă Murat Yakin. Probleme de lot pentru adversara României
Data publicării:
Murat Yakin rămâne încrezător că echipa sa va ajunge la EURO 2024, chiar şi după egalul cu Israel. 

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Elveţiei, Murat Yakin, s-a arătat optimist în privinţa calificării la EURO 2024, în ciuda dezamăgirii că echipa sa a fost egalată pe final de Israel (1-1), miercuri seara, la Felcsut (Ungaria).

Nu e un rezultat rău, având în vedere că Israelul are în continuare patru puncte mai puţin, a declarat Yakin după meci, în condiţiile în care o victorie ar fi calificat echipa Elveţiei la EURO 2024.

Au fost două reprize diferite. În prima, am marcat şi am creat pericol în continuu. Însă, după pauză, am fost prea pasivi. Am avut ocazii de a ne dubla avantajul, iar în final ar fi trebuit să ţinem de 1-0. În ciuda acestor lucruri, trebuie să rămânem optimişti. Soarta este în continuare în mâinile noastre, a comentat tehnicianul, citat de presa elveţiană.

Murat Yakin s-a arătat nemulţumit de felul în care a jucat echipa Elveţiei: Nu sunt mulţumit de felul în care ne-am comportat. Trebuia să controlăm mai bine un astfel de meci. Fostul internaţional a mai spus că în repriza secundă jucătorii săi au stat prea departe de adversari, nu au mai găsit la fel de uşor drumul spre poarta adversă şi nu au fost precişi pe contraatac.

Probleme de lot pentru Murat Yakin



Israelienii nu mai aveau nimic de pierdut şi au reacţionat pentru că erau conduşi. Nu-mi explic de ce am primit gol, pentru că eram pregătiţi, a mai spus Murat Yakin, care va trebui să găsească o soluţie pentru a-l înlocui pe fundaşul dreapta Edimilson Fernandes, eliminat în min. 90+4, scrie Agerpres.

Trebuie să vedem, să analizăm. Ne lipseşte, fără îndoială, un fundaş dreapta. Trebuie să vedem dacă Jordan (Lotomba) este pregătit, însă, după informaţiile noastre, el nu a fost pregătit să joace în weekendul trecut, a precizat Yakin. Lotomba, care a revenit recent după o accidentare, a rămas pe banca de rezerve la ultimul meci al echipei sale, OGC Nice.

Echipele Israelului şi Elveţiei au terminat la egalitate, 1-1 (0-1), miercuri seara, la Felcsut (Ungaria), într-un meci din Grupa I a preliminariilor EURO 2024 la fotbal, din care face parte şi România.

Elveţia a deschis scorul prin Ruben Vargas (36), din centrarea lui Edimilson Fernandes, dar Israelul a reuşit egalarea pe final, prin Shon Weissman (88), după o eroare a aceluiaşi Edimilson Fernandes.

Israelul a avut o bară, prin Khalaili (47), iar oaspeţii au trimis de două ori mingea în bară, prin Okafor (20) şi Vargas (41).

Cu acest punct, Elveţia a urcat pe primul loc în grupă, cu 16 puncte (+12 la golaveraj), urmată de România, 16 puncte (+9), Israel, 12 puncte, Kosovo, 10 puncte, Belarus, 6 puncte, Andorra, 2 puncte, toate din câte opt jocuri.

România va juca pe 18 noiembrie cu Israelul, la Felcsut (Ungaria), pe Stadionul Pancho (21:45), iar pe 21 noiembrie va înfrunta Elveţia, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21:45). Elveţia mai are de jucat acasă cu Kosovo (18 noiembrie), iar Israelul în deplasare cu Andorra (21 noiembrie).


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: elvetia  fotbal  israel  murat yakin 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel