Superliga Romaniei Eric de Oliveira nu e convins că FCSB va lua titlul. "Pierzi două meciuri, cobori în clasament. Cine ştie... De asta e frumos fotbalul"
Data publicării:
Eric de Oliveira, acum în staff-ul lui Gică Hagi la Farul Constanţa, a vorbit despre lupta la titlu într-un interviu exclusiv pentru DC Sport. 

"Eu aştept să se definitiveze playoff-ul, să ştim echipele, pentru că în campionat se înjumătăţesc punctele. Câştigi două meciuri, urci, pierzi două meciuri, cobori. Eu păstrez speranţe pentru Farul, al doilea titlu consecutiv aici ar fi extraordinar. 

Nu traversăm cel mai bun moment, dar şi anul trecut a fost ceva asemănător. Cine ştie... Fotbalul e minunat şi de asta", a declarat Eric de Oliveira. 

Youtube video image

După câştigarea titlului sezonul trecut, Farul Constanţa a trecut printr-o scădere evidentă de formă. Aflată doar pe locul 6 în clasament, Farul este la 14 puncte de liderul FCSB şi pare ieşită din calculele pentru titlu. Este clar, însă, că echipa antrenată de Gheorghe Hagi rămâne o candidată serioasă la primele locuri în clasament. 

Eric spune că Liga 1 e mai slabă acum decât atunci când el era în activitate 

"Mi se pare că e mult mai slab nivelul. Bineînţeles, astăzi se cer alte lucruri faţă de cum era când jucam eu. Cred că România va reveni, într-o zi, la locul avut cândva, cu echipe în Europa. Astăzi, din păcate, nu reuşim să ne calificăm nici în Conference League. Nu ştiu cât de bine vede lumea calificarea asta la EURO 2024, dar eu o văd ca fiind extraordinară. Pentru că atunci când câştigă naţionala, câştigă tot fotbalul românesc. 

Eu am zis de mai multe ori că în România nu mai avem nici idoli, oameni al căror exemplu vor copiii să îl urmeze. Copiii sunt mai mult pe telefon, cu chestii care se întâmplă pe moment, nu pe o durată lungă. Dacă acum dă un gol cineva de la Steaua, copiii vor să fie ca ăla. Dacă mâine dă cineva de la Farul, vor să fie ca ăla. Dar habar nu au cum e cariera unui fotbalist. Ca să înţelegeţi, pe mine o grămadă de lume mă întreabă încă unde mai joc. Cam atât de pasionaţi sunt... 

Eu cred că România o să facă o figură frumoasă la EURO 2024. Aici, la Constanţa, Farul a câştigat titlul, aşa că sunt sigur că în următorii 10-15 ani vor fi nişte generaţii salvate. Pentru că Farul a câştigat titlul, mulţi copii vor să fie şi ei jucători la Farul", a declarat Eric de Oliveira pentru DC Sport. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel