Jocurile Olimpice Exclusiv DCSport.ro/ Cătălina Ponor a spus ce îşi doreşte pentru gimnastele României de la JO2024
Data publicării:
Echipa de gimnastică a României s-a calificat la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani. Cătălina Ponor a transmis un mesaj gimnastelor, în exclusivitate pentru DCSport.ro. 

Echipa feminină de gimnastică a României a reuşit să se califice la Jocurile Olimpice după ce s-a clasat pe locul 10 în calificările ediţiei a 52-a a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Anvers. Echipa României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 12 ani, ultima sa prezenţă fiind la Londra, în 2012, când a cucerit medalia de bronz.

Gimnastica românească este disciplina cu cele mai multe prezenţe pe podiumul olimpic, reuşind 71 de medalii, dintre care 25 de aur, 20 de argint şi 26 de bronz. Ultimele medalii ale gimnasticii la o ediţie a Jocurilor Olimpice au fost câştigate la Londra 2012 prin Sandra Izbaşa - aur la sărituri, Cătălina Ponor - argint la sol, echipa României (Diana Laura Bulimar, Diana Chelaru, Larisa Andreea Iordache, Sandra Raluca Izbasa, Cătălina Ponor) - bronz.

Cătălina Ponor, expert Eurosport în emisiunea „Bonjour, Paris!”, difuzată zilnic de la 09:00 la Eurosport 2, a vorbit pentru DCSport.ro despre echipa de gimnastică a României şi le-a transmis un mesaj fetelor care vor reprezenta tricolorul. 

"Tot ce pot să îmi doresc este ca fetele să își facă exercițiile așa cum le-au planificat de atâtea luni. Nu pot da un pronostic, este totul la latitudinea lor. Jocurile Olimpice aduc o presiune imensă, iar ele sunt acolo, ele concurează și ele vor simți toate acele emoții. Sper ca ele să își păstreze calmul, să se concentreze și le țin pumnii să aibă cât mai puține ratări, ca să se poată califica pentru început în primele 8", a declarat Cătălina Ponor.

Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei de Gimnastică: "Am avut nevoie de toată lumea care iubeşte gimnastica"

Gimnastele române au şanse de a participa în finala pe echipe, în două finale pe aparate şi în finala la individual compus, este de părere Carmencita Constantin.

"Şansele de a ne atinge obiectivul de calificare în patru finale le văd corect apreciate. În acelaşi timp, le văd cu emoţie, pentru că nu avem o tragere la sorţi extraordinară, se vede din documentele oficiale de la Jocuri că suntem în prima serie în competiţia de calificare pe echipe. Am fost totuşi arbitru internaţional şi n-aş putea să spun că este o tragere la sorţi care să nu ne dea noduri în stomac. Dar, prima serie are avantaje şi dezavantaje. Avantajul este că ele, ca sportive, nu văd nimic înaintea lor, adică nu au presiunea altor note. Apoi este dezavantajul că arbitrele sunt la începutul pixului pe tabletă şi că au timp să facă apoi analize. Deci suntem între... dar încărcaţi de emoţii pozitive", a explicat ea.

Preşedinta Federaţiei Române de Gimnastică a menţionat că pentru lotul olimpic calificarea la Paris nu a fost deloc una uşoară.

"Dacă ne gândim ce fel de ciclu olimpic a fost, din care doi ani au fost cu Covid, apoi că gimnastica a trecut prin telenovelele din media, care ne-au 'ajutat' clar să scoatem din circuit cea mai bună gimnastă a ţării în acel moment şi cel mai bun antrenor... pot spune că misiunea cea mai grea a fost să ţinem echipa pe loc şi să facă gimnastică. Pentru că fără sportive puteam să visăm noi obiective după obiective degeaba... fără sportive nu aveam echipă, nu aveam şanse. Însă am reuşit să ţinem echipa pe loc cu eforturi, iar fetele au realizat că au o şansă, iar aici un rol categoric l-a avut Nadia Comăneci. Nadia are o relaţie foarte apropiată cu fetele, ea le cunoaşte oscilaţiile şi ori de câte ori simte că este nevoie să intervină o face fără să îi ceară cineva acest lucru. Deci am avut nevoie de toată lumea care iubeşte gimnastica să dovedim că se poate obţine această calificare cu echipa", a precizat preşedinta, conform Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel