Fotbal international Fabio Grosso, concediat de Olympique Lyon. Nu a apucat rejucarea cu Marseille, meciul înaintea căruia i s-a spart capul
Data publicării:
Fabio Grosso nu mai este antrenorul lui Olympique Lyon. 

Clubul Olympique Lyon, lanterna roşie din Ligue 1, a renunţat joi dimineaţă la antrenorul italian Fabio Grosso, care a rezistat ceva mai mult de două luni la cârma formaţiei, informează L'Equipe.

Presa franceză scrisese încă de luni că Fabio Grosso nu va supravieţui după eşecul suferit duminică în campionat, 0-2 acasă cu Lille. Fostul internaţional italian, care fusese numit la mijlocul lui septembrie în locul lui Laurent Blanc, s-a întâlnit miercuri cu patronul american al lui Lyon, John Textor. Grosso a fost îndepărtat din funcţie joi dimineaţă de Textor şi de noul director sportiv al clubului, David Friio.

În vârstă de 46 de ani, Grosso a fost un jucător de valoare, campion mondial în 2006 cu Italia. El a îmbrăcat tricoul lui OL între 2007 şi 2009.

În aşteptarea găsirii unui nou antrenor, şefii lui Lyon au decis să-i încredinţeze interimatul lui Pierre Sage, directorul centrului de juniori al grupării. Va fi prima experienţă la acest nivel pentru tehnicianul în vârstă de 44 de ani. Acesta a condus antrenamentul de joi, ajutat de fostul fundaş Jeremie Brechet, responsabil cu echipa U-19 a lui OL.

Sage, care a fost antrenor secund la o echipă din eşaloanele inferioare, Red Star, va fi pe banca tehnică în întâlnirea de sâmbătă de la Lens, probabil şi în cea de miercuri de la Marsilia.

Grosso nu a apucat rejucarea meciului cu Marseille 

Înainte de meciul cu Marseille, lui Fabio Grosso i-a fost spart capul, după ce a fost lovit cu o piatră aruncată de suporterii lui OM. Imaginile cu antrenorul lui Lyon, plin de sânge, au făcut înconjurul lumii atunci. Meciul a fost reprogramat pentru data de 6 decembrie. 

CITEŞTE Fabio Grosso, antrenorul lui Olympique Lyon, atacat cu pietre de fanii lui Marseille. Meciul a fost amânat - Foto în articol


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel