Superliga Romaniei "Fac pariu că se bate la titlu". Dorinel Munteanu, văzut ca soluţia ideală la Rapid
Data publicării:
Dorinel Munteanu impresionează în acest start de sezon cu Oţelul Galaţi. După 5 etape, gălăţenii au 11 puncte, la egalitate cu Universitatea Craiova în fruntea clasamentului, dar cu un golaveraj mai slab. 

Dumitru Dragomir este de părere că Dorinel Munteanu ar fi soluţia ideală pentru FC Rapid, după startul ratat al giuleştenilor cu Neil Lennon. De altfel, antrenorul nord-irlandez este sub presiune, iar conducerea i-ar fi fixat drept obiectiv obţinerea a cel puţin 7 puncte din următoarele 3 etape. 

"Fac pariu că s-ar bate la titlu (n.r Dorinel Munteanu). Vai de mine, îi urcă pe garduri pe jucători. A fost vreunul fotbalist ca Dorinel? Nimeni nu a fost. Nici măcar Săpunaru nu a fost de talia lui Dorinel. Cristi Chivu e prea tânăr pentru Rapid. Îl distruge psihic dacă nu are rezultate. Să ne uităm ce s-a întâmplat cu Lobonţ. Acolo trebuie adus un drac. Numai Şumudică. Acum, la această oră. Nimeni altcineva. Şumudică sau Mircea Lucescu, ca profil. Că pe Mircea Lucescu, spre exemplu, l-ar fi lăsat galeria în pace, nu îl înjurau. Iar Şumudică e al lor. Eu în locul lui Şucu îl aduceam pe Şumudică şi dacă avea insuccese îl dădeam afară", a declarat Dumitru Dragomir la Fanatik. 

După remiza de la Buzău, Neil Lennon a spus că Dan Şucu ar fi lipsit de fair-play dacă l-ar concedia 

Rapid a deschis scorul la Buzău prin Jayson Papeau, dar buzoienii au egalat în repriza secundă prin Constantin Budescu, din penalty. Giuleştenii puteau câştiga, dar mingea trimisă de Albion Rrahmani spre poartă a fost scoasă de pe linie de un fundaş al Gloriei Buzău. Neil Lennon spune că Dan Şucu ar fi lipsit de fair play dacă îl schimbă după acest start slab de sezon. 

"Le-am spus jucătorilor că trebuie să ne valorificăm șansele. Când ai un gol avans și controlezi meciul, îți mai trebuie un gol. Pentru mine lovitura liberă din care a ieșit penalty-ul nu a fost lovitură liberă.

Nu știm să valorificăm situațiile din fața porții. Sunt mulțumit de Siegrist (n.r. – portarul), de Pașcanu.

Diogo Mendes a jucat 60 de minute, a avut o mică crampă, va fi bine. Pașcanu a fost bine, portarul ne-a dat multă încredere. Tot am sperat să înscriem din fază fixă. Am avut un joc în câmp foarte frumos, dar nu am reușit să valorificăm.

Nu înscriem destul la câte ocazii avem. E și un pic de lipsă de încredere. Am pierdut cu Petrolul după ce am controlat jocul și am avut o mulțime de ocazii.

Nu cred că sunt departe să-i știu pe jucători 100 %. Cunoști jucătorii pe parcurs, puțin câte puțin, adaugi la lot jucători care crezi că aduc un plus.

Clubul are nevoie de stabilitate, jucătorii au nevoie de stabilitate. Nu trebuie să grăbim lucrurile, să intrăm în panică. Nu am fost adus să ies din panică, ci să construiesc. Nu am fost la meciul cu Sepsi. Cum m-aș simți dacă după 4 meciuri aș fi dat afară? Nu e o criză masivă, dar e dramatică situația. Trebuie să vedem poza de ansamblu și să nu intrăm în amănunte. Ar fi lipsit de fair-play dacă aș fi dat afară.

La sfârșitul sezonului, Rapid va ajunge acolo unde vor fanii. Vrem să fim în primele 6 și să avem evoluție bună pentru cupele europene. E destul de greu pentru titlu. Cred în instinctul meu, echipa nu e departe de a produce fotbal bun și rezultate bune", a declarat Neil Lennon după meci. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel