Superliga Romaniei Farul Constanța anunță venirea unui nou jucător. Fotbalist crescut la Academia Hagi
Data publicării:
Clubul de fotbal constănțean a făcut anunțul cooptării unui mijlocaș în vârstă de 30 de ani.

„Bine ai (re)venit, Bogdan!”

Liber de contract după despărțirea de formația poloneză WartaPoznan, fundașul central Bogdan Țîru a devenit, de astăzi, noul jucător al Farului Costanța.

În vârstă de 30 de ani (1,85m), pe care i-a împlinit la 15 martie, Bogdan Țîru a semnat un contract cu alb-albaștrii pentru următorii trei ani.

Născut la Constanța, Țîru este format la Academia Hagi și a debutat în Liga 1 la 30 mai 2013 și este câștigător al campionatului în 2017, al Cupei și Supercupei României în 2019.

El a fost căpitan la toate loturile naționale de juniori, iar la prima reprezentativă a României are două selecții. În carieră a mai jucat pentru Viitorul, FC Voluntari, Jagiellonia (Polonia), CFR Cluj și Warta Poznan (Polonia).

„Mult succes alături de echipa Dobrogei!”, a fost mesajul transmis de către clubul de fotbal de la malul Mării.

Transferul lui Dina Grameni, motiv de conflict între suporteri și Gică Hagi

„Vindem tot, fără excepție. Semnat: o echipă fără nicio pretenție!

Suntem total împotriva politicii clubului de a vinde jucători importanți la echipe rivale în ciuda promisiunilor făcute de conducere că nu vom mai fi pepinieră pentru echipele din campionatul intern! Farul suntem doar noi!”, au scris ultrașii de la Peluza Marină - Farul, pe contul de Facebook.

Mesajul suporterilor a venit în cursul acestei săptămâni, după anunțul făcut de clubul de fotbal Rapid București privind transferul mijlocașului Constantin Grameni de la Farul Constanța, în schimbul sumei de 400.000 de euro.

În vârstă de 21 de ani, Grameni a semnat un contract valabil timp de trei ani cu echipa din Giulești, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, constănțenii având și procente dintr-o tranzacție ulterioară.

Cel poreclit „Dina” a început fotbalul la Academia lui Gheorghe Hagi, evoluând la seniori doar pentru Farul Constanța, acolo unde a fost și căpitan de echipă.

În palmares, Grameni are un titlu de campion, cu Farul, avându-i atunci printre coechipieri pe Marian Aioani și Andrei Borza, jucători transferați ulterior la Rapid.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel