Superliga Romaniei Farul Constanța, fără căpitan. Dina Grameni îmbracă tricoul Rapidului
Data publicării:
Cluburile de fotbal Farul Constanța și FC Rapid au ajuns la un acord privind transferul jucătorului în vârstă de 21 de ani.

Dina Grameni ajunge la FC Rapid

Clubul de fotbal Rapid București l-a transferat pe mijlocașul Constantin Grameni de la Farul Constanța, pentru 400.000 de euro, a anunțat, duminică, gruparea din Giulești pe site-ul său oficial.

În vârstă de 21 de ani, Grameni a semnat un contract valabil timp de trei ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, constănțenii având și procente dintr-o tranzacție ulterioară.

Cel poreclit „Dina” a început fotbalul la Academia lui Gheorghe Hagi, evoluând la seniori doar pentru Farul Constanța, acolo unde a fost și căpitan de echipă.

În palmares, Grameni are un titlu de campion, cu Farul, avându-i atunci printre coechipieri pe Marian Aioani și Andrei Borza, jucători transferați ulterior la Rapid.

Grameni: „Aștept cu nerăbdare primul meci pe Giulești, într-o atmosferă superbă”

El a transmis un mesaj tuturor giuleștenilor, înainte de primul meci în tricoul alb-vișiniu:

„Salut Rapidiști,

Sunt Dina Grameni și sunt extrem de fericit că am semnat cu Rapid București. De abia aștept să încep munca în alb-vișiniu. Aștept cu nerăbdare primul meci pe Giulești, într-o atmosferă superbă.

Hai Rapid!”


În prima ligă, mijlocașul central a jucat 129 de meciuri, a înscris 10 goluri și a oferit nouă pase decisive. Cota lui de piață, conform transfermarkt, este de 2 milioane de euro.

Constantin Grameni este în Finlanda, cu naționala Under-21 a României, cu care va disputa un meci foarte important pentru calificarea la Campionatul European de tineret din 2025. El are 12 selecții la naționala U21, reușind să înscrie de trei ori. Grameni a fost convocat și la naționala mare, înainte de Campionatul European, atunci când a rămas rezervă în meciurile cu Bulgaria și Liechtenstein.

Noul jucător al Rapidului va purta numărul 20. El a jucat opt partide în acest sezon la Farul, fără a marca, scrie Agerpres.

FC Rapid va evolua în a noua etapă a Superligii pe 16 septembrie, în fața celor de la „U” Cluj.

Papeau, ca și plecat de la Rapid

Jucătorul francez Jayson Papeau va fi transferat în liga a doua din Qatar. Mutarea a fost confirmată de președintele Rapidului, Viorel Moldovan: „Avem foarte mulți în zona mediană și vor pleca. Cel puțin doi vor pleca pentru a elibera locurile. Nu se pune problema să plece jucătorii care au venit în această vară. Papeau este ca și plecat în Qatar în Liga 2. Pleacă definitiv”, a declarat Viorel Moldovan la digisport.ro.

700.000 de euro este cota de piață a lui Jayson Papeau, conform site-ului de specialitate transfermarkt.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel