Superliga Romaniei FC Botoşani şi Gloria Buzău îşi împart punctele, după un final de infarct. Botoşani nu a mai câştigat de o lună
Data publicării:
FC Botoşani a rupt seria înfrângerilor din campionat, după un meci extrem de spectaculos cu Gloria Buzău. Cu toate astea, elevii lui Liviu Ciobotariu nu au reuşit să câştige nici acum, în duelul cu ultima clasată, Gloria Buzău. 

După eşecurile cu Hermanstadt, Petrolul şi Sepsi, FC Botoşani a remizat cu Gloria Buzău. 

Constantin Budescu a marcat în minutul 10 pentru buzoieni. Tot Budescu putea face 2-0 în finalul primei reprize, după o fază la care a ridiculizat apărarea botoşănenilor şi aproape i-a dat cap în cap pe Matricardi şi Miron. Însă, deşi a scăpat singur cu portarul Eduard Pap, Budescu a şutat mult peste poartă. 

În repriza secundă, FC Botoşani a avut mai mult iniţiativa, dar fără să pună în real pericol poarta buzoienilor. În minutul 69, Jaly a reuşit să egaleze, cu un şut la colţul scurt care a trecut printre bară şi portar. În minutul 74, Aldair a trimis un şut de la distanţă fără speranţe pentru portarul Gloriei, iar FC Botoşani a reuşit, astfel, să întoarcă scorul. 

Gloria Buzău a egalat în minutul 80, după o centrare a lui Constantin Budescu trimisă în propria poartă de Matricardi, fundaşul celor de la FC Botoşani. Buzoienii puteau câştiga în minutul 88, dar Eduard Pap s-a opus la o fază de 1 la 1 cu Alexandru Stan, atacantul împrumutat de la Rapid. 

În minutul 89, Hervin Ongenda a marcat primul său gol în tricoul Botoşaniului de la revenire, cu un şut din prima după o centrare deviată. 

Alexandru Işfan a marcat la faza imediat următoare pentru 3-3, cu un şut superb de la 16 metri, care l-a lăsat fără reacţie pe Eduard Pap. 

FC Botoşani are cel mai slab atac din Liga 1, marcând doar 8 goluri de la începutul campionatului, dar şi a doua cea mai slabă apărare, cu 17 goluri primite. Cea mai slabă apărare din campionat o are Gloria Buzău, adversara din această etapă a botoşănenilor, cu 19 goluri primite. Ultimul meci câştigat de FC Botoşani datează de pe 17 august, 1-0 cu UTA Arad. 

Pentru FC Botoşani urmează meciul din deplasare cu Dinamo Bucureşti, în timp ce Gloria Buzău o va întâlni în etapa viitoare pe teren propriu pe Farul Constanţa. 

Ongenda spunea la prezentare că mai are multe de demonstrat

„Sunt fericit că am ajuns din nou acasă, pentru că Botoșaniul este a doua mea casă. Mereu m-am simțit bine, apreciat și iubit aici și am venit din nou cu inima deschisă. Nu mi-am spus ultimul cuvânt în fotbal și nu spun vorbe fără acoperire. Sunt relaxat, sunt mai bine ca oricând din toate punctele de vedere.

Mai am multe de dovedit și o voi face în tricoul FC Botoșani. Eu sunt gata să intru în teren de la primul meci, însă antrenorul este cel care va decide în privința mea. Nu contează câte goluri voi înscrie sau câte assist-uri voi avea. Ca obiectiv îmi propun să merg cu FC Botoșani în play-off, să fim o echipă de top. Le promit fanilor că nu vor fi dezamăgiți în acest sezon nici de mine și nici de colegii mei”, a declarat Hervin Ongenda.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Ce se întâmplă dacă Rapid pierde meciul cu Unirea Slobozia

Rapid are o singură victorie în campionat în acest...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel