Superliga Romaniei FC Rapid 1923, prima reacţie după mesajele rasiste de la FCSB - Rapid de pe Arena Naţională. Giuleştenii au depus plângere
Data actualizării:
Data publicării:
Rapid Bucureşti a depus plângere după mesajele cu tentă rasistă de la meciul cu FCSB. 

"Clubul nostru a luat act cu consternare de afișarea în timpul partidei de duminică seară a unor mesaje rasiste cu trimitere directă la violență.

Fără a pune la îndoială proactivitatea organismelor disciplinare din domeniu, clubul Rapid a formulat astăzi și o plângere penală cu privire la săvârșirea faptelor de instigare publică și instigare la ură.

Această acțiune reprezintă o plasă de siguranță întinsă de club în vederea tragerii la răspundere INDIVIDUALĂ a persoanelor vinovate de aceste fapte", transmite FC Rapid 1923 printr-un comunicat de presă.

Despre acest subiect a vorbit şi sociologul Marius Pieleanu în exclusivitate pentru DC Sport. 

"Este inadmisibil ca un popor civilizat, chiar dacă se cheamă suporteri ai clubului FCSB, în anul 2023, la un meci care este până la urmă o modalitate de a petrece timpul liber, un joc oferit comunităţii pentru a se relaxa, să se transforme nu într-o agora, ci într-un loc în care toate frustrările xenofobe, rasiste, şi nu mă feresc de cuvintele tari, să se obiectualizeze. Şi asta se întâmplă sub privirile absolut impasibile ale autorităţii statului. Nu am cunoştinţă ca Parchetul să se fi autosesizat, ca celebra Comisie de Luptă împotriva Discriminării să o fi făcut. Nu am văzut ca jandarmii să îi evacueze pe loc pe acei fani, având în spate legea. Toată lumea pe stadion, poate cu excepţia suporterilor rapidişti, asistând impasibilă şi chiar distrându-se la scandările care nu au nicio legătură cu România membră UE şi NATO, 40.000 oameni, au trimis la origini minoritatea rromă într-un limbaj absolut inadecvat, impardonabil. Solicit ca cetăţean, şi ca om căruia i-a plăcut istoria şi ştie cât de periculoase sunt astfel de derapaje, autorităţilor să ia cu celeritate măsuri pentru a elimina odată pentru totdeauna astfel de manifestări", a declarat Marius Pieleanu pentru DC SPORT. 

CITEŞTE ŞI FCSB vs. Rapid: Scandări rasiste la Derby-ul fotbalului românesc. Sociolog: Derapaje periculoase. Ce să cred? Că poporul român e xenofob, rasist şi antisemit?


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei
Tagurile articolului: fotbal  rapid bucuresti  rasism  reactie  superliga 

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel