Fotbal international Florentino Perez a criticat noul format al Ligii Campionilor. "Distruge fotbalul european"
Data publicării:
Florentino Perez, preşedintele lui Real Madrid, critică noul format al Ligii Campionilor şi afirmă că deciziile UEFA distrug fotbalul european. 

"Fotbalul suferă o criză instituţională fără precedent, la toate nivelurile, atât în Spania, cât şi în Europa. Situaţia este foarte gravă. Fie reacţionăm acum şi schimbăm cursul, fie nu va supravieţui aşa cum îl ştim acum. Principala problemă este că există manageri care acţionează fără să se gândească la fani, iar noi vrem să-i entuziasmăm.

Fotbalul european nu aparţine preşedintelui UEFA, iar cel naţionale nu aparţine La Liga. Din acest motiv, proiectul Super Ligii este mai necesar astăzi ca niciodată. Scopul este de a oferi cea mai bună concurenţă. Cluburile sunt cele care trebuie să-şi gestioneze destinul. Sunt cluburi fără limită de bani, care încalcă regulile fără a fi pedepsite şi tot mai multe cluburi pierd milioane de euro. Asta nu se poate menţine în timp. 

Avem nevoie de organisme de conducere transparente şi moderne. Nimeni nu ar trebui să fie împotrivă. Proiectul Super Ligii suferă de campanii constante de manipulare, mergând până acolo încât să spună că vom părăsi ligile naţionale. Este complet fals, pentru că ar fi compatibil.

Unicul obiectiv al Super Ligii este modernizarea şi consolidarea competiţiilor europene ca meritocraţie. Managerii UEFA merg în direcţia opusă, preferând să înlocuiască Liga Campionilor cu un model cu mai multe jocuri de mai puţin interes, fără tur şi retur, pe care nimeni nu îl înţelege. Un proiect absurd. Nu asta e calea.

Este un sistem care distruge fotbalul european. UEFA continuă să gestioneze fără transparenţă, aşa cum a făcut-o 30 de ani, fără să ştie cum să facă faţă ameninţării altor sporturi în continuă creştere, în special a celor americane.

Real Madrid are o responsabilitate instituţională incontestabilă în fotbalul european. Totul ar fi mai uşor dacă nu am conduce un proiect care deranjează atât de mult UEFA, dar istoria noastră ne-o cere. Noi am fost vizionarii care au promovat Cupa Europei, fără sprijinul lor, care am încercat să împiedicăm schimbarea, iar istoria se repetă. Trebuie să modernizăm competiţia, să îmbrăţişăm noile tehnologii şi nu să reducem accesul la fotbalul televizat. Astăzi suma care se percepe este de 100 de euro pe lună, în condiţiile în care salariul minim în Spania abia depăşeşte 1.000 de euro", a transmis Florentino Perez. 

Cum se modifica Liga Campionilor

Mărind numărul echipelor participante de la 32 la 36 în UEFA Champions League, cea mai mare schimbare va avea ca rezultat o transformare din faza tradițională a grupelor într-o singură fază a ligii care să includă toate echipele.

Fiecărui club i se vor garanta acum un minim de 8 meciuri în faza grupelor împotriva a 8 adversari diferiți (patru meciuri acasă, patru în deplasare), față de cele șase meciuri anterioare împotriva a trei echipe, jucate acasă și în deplasare.

Primele opt echipe ale ligii se vor califica automat în faza eliminatorie, în timp ce echipele care termină pe locurile 9-24 se vor concura într-un play-off cu două etape pentru a-și asigura locul în optimile competiției.

Modificări similare de format vor fi aplicate și pentru UEFA Europa League (8 meciuri în faza grupelor) și UEFA Europa Conference League (6 meciuri în faza grupelor) și ambele vor include și 36 de echipe în faza grupelor, scrie Digisport.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: florentino perez  fotbal  liga campionilor  real madrid 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel