Superliga Romaniei Florin Lovin a fost scuipat şi înjurat de toţi coechipierii la debutul în Liga 1. Momentul i-a schimbat întreaga carieră
Data publicării:
Florin Lovin, de trei ori campion al României şi fotbalist cu meciuri în Liga Campionilor, a debutat în Divizia A într-un meci dintre FCM Bacău şi FC Naţional. Acesta a intrat în teren la ultima fază a meciului, iar ce a făcut atunci i-a făcut pe toţi colegii lui să îl injure. 

În momentul în care a intrat în teren, scorul dintre cele două echipe era 0-0, iar fotbaliştii lui FCM Bacău aveau primă de joc de 6000 de euro de la Dinamo, echipă care lupta la titlu cu FC Naţional, pentru a-i încurca pe fotbaliştii din Cotroceni. 

"A fost un moment frumos pentru mine. Eu veneam de la Rafinăria Dărmăneşti, club de Liga 3. Momentul de debut chiar înseamnă ceva, trebuie să reprezinte ceva pentru tine. Eu mi l-am imaginat că va fi unul frumos, dar a fost un dezastru total. Toată săptămâna premergătoare meciului mi s-a spus că voi juca titular. Cu 5 minute înainte să ieşim la încălzire a venit Gheorghe Chivorchian, preşedintele de atunci, şi a zis că trebuie să schimbăm. Iese Lovin, intră Gică Ganea, Dumnezeu să îl ierte. Şi m-am trezit pe bancă. Nu mi-a picat bine, nu pentru că voiam să joc titular, dar toată săptămâna am visat la asta, aşa că a fost o dezamăgire, un prim moment de frustrare. Ei, şi meciul a decurs simplu, era 0-0. FC Naţional şi Dinamo se băteau la titlu. La ultima fază mi-a spus antrenorul că intru, să debutez, dar că trebuie să îl iau pe Adrian Matei la faze fixe, care Adrian Matei era cel mai bun la faze fixe. La un corner, a venit mingea, am dat pe lângă ea, Adrian Matei dă gol, 1-0. 

Noi aveam primă indirectă de la Dinamo. Noi, la Bacău, aveam cam 500 de dolari victoria. Noi aveam primă să facem măcar egal de 6000 dolari. De la Dinamo. Noi ştiam dinainte de meci, ne-a spus dl Chivorchian. Dacă noi făceam egal, Dinamo era campioană. Toată lumea îşi făcuse planuri de vacanţă. Eu câştigam 500 de dolari pe lună, deci 6000 de dolari era salariul pe tot anul. 

Şi a fost un moment groaznic, am pierdut din cauza mea. Au venit greii vestiarului, scuipau pe lângă mine, că le-am mâncat vacanţa, că nu mai au ce să dea la copii. M-au afectat lucrurile astea, aveam 19 ani. Eram dărâmat într-un fel. A venit Cristi Ciocoiu atunci, în autocar, şi o să îi fiu recunoscător toată viaţa, şi mi-a spus că o să mă ajute experienţa asta, că mă va întări. Şi chiar m-a întărit, pentru că de-a lungul carierei nu m-au afectat comentariile antrenorilor, tribunei, etc", a declarat Florin Lovin la Un Podcast la Alt Nivel.

"La doi ani distanţă, eram căpitanul lor"

"Eu am fost un tip care mi-am apărat mereu interesul meu şi principiile mele. Poate am avut de multe ori de suferit. M-am certat cu toţi antrenorii din carieră şi cu toţi preşedinţii de club. Nu poţi să vii să îmi spui ceva fără argumente. Dacă îmi dai şi un argument în spate, accept orice, oricât de negru ar fi. La doi ani distanţă de momentul ăla, eram căpitanul echipei, al acelor oameni care m-au înjurat, m-au scuipat. A fost groaznic atunci, dar aşa erau vremurile. 

Atunci era mult mai greu să ajungi la nivelul Ligii 1 decât acum. Ţin minte că am dat probe la Laminorul Roman, în Liga 2, unde erau jucători ca Dănuţ Lupu, Pena, etc. Şi vii tu, 18-19 ani, slăbuţ, trebuie să demonstrezi că meriţi să joci acolo. Ei nu vedeau că vine un copil şi să îl ajute, ei vedeau un concurent pe post, care trebuie eliminat", a mai spus Lovin. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel