Superliga Romaniei Florin Maxim a explicat care e secretul ascensiunii uimitoare a Corvinului Hunedoara
Data publicării:
În ultimele luni, Corvinul Hunedoara a avut parte de o ascensiune fulminantă în fotbalul românesc. Dintr-o echipă de Liga II, fără drept de promovare, Corvinul s-a transformat în câştigătoare de Cupa României, participantă în Europa League şi o echipă pentru care FRF amână meciuri astfel încât să îşi poată depune dosarul care i-ar permite să lupte la promovarea în Liga 1. 

Totul a început cu succesul extraordinar obţinut împotriva celor de la CFR Cluj, scor 4-0, în sferturile de finală ale Cupei României, meci care a dus la demisia lui Adrian Mutu de la cârma CFR-ului. A urmat semifinala Cupei, cu FC Voluntari, câştigată 3-1, şi finala cu Oţelul Galaţi, câştigată la loviturile de departajare. 

După ce la finalul sezonului trecut Ioan Varga, patronul celor de la CFR Cluj, le sugera celor de la Corvinul să renunţe la locul de cupe europene în detrimentul celor de la Farul Constanţa, hunedorenii au luat prin surprindere şi a doua competiţie europeană inter-cluburi. În primul tur preliminar, Corvinul a picat cu vicecampioana Ungariei, Paksi FC, pe care a învins la general cu 4-2, după ce în deplasare s-a impus cu un neverosimil 4-0. În turul al II-lea, Corvinul înfruntă o altă vicecampioană, a Croaţiei de această dată, Rijeka, iar în primul meci, disputat la Sibiu, hunedorenii au fost de neînvins, meciul încheindu-se cu scorul de 0-0. 

Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul, este considerat principalul artizan al acestei transformări. Tehnicianul a explicat care este secretul echipei sale. 

"Dacă nu îţi imaginezi, nu se întâmplă lucruri. Dacă nu visezi, la fel. Dar noi nu doar am visat. Ne-am analizat foarte bine adversarii. (n.r. despre meciul cu CFR Cluj) Ne-am pregătit foarte bine pentru acel meci şi am reuşit să trecem peste el. Aşa s-a întâmplat şi la meciul cu Sepsi, cu Voluntari, în toate meciurile. În finală, nu ştiu câtă lume ne-ar fi dat şanse. Chiar dacă am terminat la egalitate şi am câştigat trofeul la loviturile de departajare, să ţii piept unei echipe cum e Oţelul, care acum iarăşi e o echipă pe un trend ascendent... Eu cred că am făcut lucruri normale, iar în vestiar, alături de conducători, am crezut şi am visat", a declarat Florin Maxim la Antena 3 Deva. 

Sorin Cimpoca, preşedintele celor de la Corvinul: Nimic nu e întâmplător 

"Aşa cum spunea şi Max, noi ştim ce este în spatele acestor rezultate. Ele nu sunt întâmplătoare chiar deloc. A fost multă muncă, a fost un plan bine pus la punct, o strategie bine pusă la punct. Max şi-a calculat bine toţi paşii, ştie absolut tot ce are de făcut. Foarte multă muncă e în spate. Multă lume se întreabă cum de am reuşit. E simplu: muncă şi iar muncă. Rezultatele acestea nu apar în urma unor întâmplări. Munca duce la aceste rezultate. Munca lui Florin Maxim şi a echipei sale tehnice a fost asiduă, profesionistă, susţinută. De aici au plecat toate aceste rezultate. Fără muncă, ambiţie, dăruire, suflet, nu se poate obţine aşa ceva. Nu a fost întâmplare nici meciul cu CFR, nici meciul cu Voluntari, toate au fost gândite, toate au fost foarte bine puse la punct", a declarat şi Sorin Cimpoca. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel