Echipa nationala Fost patron de Liga 1, mesaj ironic despre formația „tricoloră” și Edi Iordănescu. „Să introducem la antrenamente ruga către divinitate”
Data publicării:
Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de selecționata Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3. 

Marian Iancu, fostul patron al celor de la Poli Timișoara în perioada 2005-2013, a oferit o serie de declarații ironice la adresa acțiunilor lui Edi Iordănescu de a se duce des la biserică, în timpul competiției EURO 2024.

Divinitatea „să fie mereu al 12-lea jucător al echipei naționale”

Iancu a spus că fotbalul din România nu se poate compara cu nivelul de calitate regăsit la adversarii europeni, mai ales că investițiile în copii nu se realizează atât cât ar trebui: „Dacă noroc nu e, nimic nu e! Viața e pustiu, iar fotbalul nostru nu există. Să introducem la antrenamente ruga către divinitate, să fie mereu al 12-lea jucător al echipei naționale.

Restul scrie în cărți... Forța, viteza, media de înălțime și vârsta adaptate obiectivului etc. E greu, e foarte greu dacă forța și viteza le importăm mereu în campionatul intern în loc să le creștem și să le promovăm.”, a spus Iancu.

„Ne place să trăim în minciună”

Mai mult decât atât, Iancu a mai declarat că rezultatele „tricolorilor” din grupa E nu se bazează pe altceva decât pe „cadourile” adversarilor: „Nu înțelegem nimic din ceea ce se întâmplă în fotbalul european. și nici nu ne dorim să înțelegem. Ne place să trăim în minciună.

Dacă suntem corecți și obiectivi, Ucraina ne-a făcut cadou două goluri, Slovacia un penalty, iar Belgia și Olanda au mai ratat vreo zece mari ocazii pe lângă cele cinci goluri marcate.

Cu privire la antrenori și la declarațiile lor super analitice, auzim doar de forța grupului unit, de parcă ne bazam ca la rugby pe forța grămezii ordonate. Atât! Restul e la plesneală. Să rateze cât mai mult adversarul și să ne iasă și nouă la final ceva de adunat, pomană de la bunul Dumnezeu.

Așa să fie! Doamne ajută! Suporterii, mulți și foarte civilizați, au propriul lor spectacol în tribune, indiferent de ceea ce nu se întâmplă în teren, iar finalul este mereu înălțător și câștigător. Respect!”, a mai spus Marian Iancu, potrivit orangesport.ro.

Marian Iancu a făcut referire la faptul că selecționerul naționalei s-a rugat în repetate rânduri, în cadrul Campionatului European de fotbal din Germania, alături de staff-ul său tehnic, fiind prezent la biserică. Aceștia au asistat la slujba oficiată de părintele Ghelasie Păcurar, cel care le-a fost alături și înainte de meciurile cu Ucraina și Slovacia din grupa E.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

Sursa: Agerpres

Sergiu Buş spune că e la Corvinul pentru preliminariile Europa League

pixel