Tenis Fostul antrenor al lui Roger Federer, mort la 59 de ani. Posibila cauză a decesului
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul tenismen suedez și antrenorul mai multor sportivi de top mondial a decedat la vârsta de 59 de ani.

Peter Lundgren a decedat la vârsta de 59 de ani

Antrenorul care „a pus o cărămidă” la construirea fenomenului Roger Federer a murit la 59 de ani. Peter Lundgren, care a ajuns pe locul 25 în clasamentul mondial, l-a condus pe elvețian să obțină primul titlu de Mare Șlem, la Wimbledon, în 2003.

Copiii lui Lundgren, Lukas și Julia, au confirmat decesul acestuia printr-o postare pe Facebook.

„Odihnește-te în pace, tată. Unul dintre cei mai buni ne-a părăsit, din păcate, mult prea devreme. Antrenor, jucător, prieten și tată. O inspirație și o mână de ajutor pentru mulți oameni, atât pe teren cât și în afara terenului. Impresia pe care ai lăsat-o și amintirile vor trăi mereu.”, a scris Lukas, pe contul său de socializare.

Cauza morții nu a fost făcută public, deși suedezul a dezvăluit anterior că are diabet de tip II și i s-a amputat un picior, după ce a suferit o ruptură anul trecut.

Lundgren a câștigat multă apreciere în tenisul mondial, după ce, în calitate de antrenor, a ghidat mari tenismeni de-a lungul timpului, precum Stan Wawrinka, Marcelo Rios, Marat Safin și Grigor Dimitrov, pe lângă marele Federer.

CITEȘTE ȘI Nu va mai exista o rivalitate precum cea dintre Djokovic, Nadal și Federer. Toate detaliile despre noua generație a tenisului, în discuție cu experta Barbara Schett

Totuși, antrenarea lui Roger, pe care l-a condus între 2000 și 2003, înainte de despărțirea lor surprinzătoare, a fost o provocare, după cum chiar Peter spunea: „Nu a fost ușor cu el la început”, a spus Lundgren pentru publicația elvețiană Blick în 2023. „A avut un temperament puternic și arăta asta prea des în meciuri. Dar și-a dat repede seama că trebuie să se schimbe.”, declara el despre campionul elvețian.

„Mi-e dor de tine și mai mult azi, amice. Odihnește-te în pace”, a reacționat Grigor Dimitrov, pe contul său de Instagram.

Lundgren și-a pus amprenta inițial asupra tenisului ca parte a unei generații de jucători suedezi, care îi includea pe câștigătorul de șapte trofee de Mare Șlem, Mats Wilander, Stefan Edberg - care a câștigat șase titluri majore, Joakim Nyström, Anders Järryd, Henrik Sundström, Hans Simonsson și Kent Carlsson.

Lundgren și-a încheiat cariera de tenismen la vârsta de 30 de ani. Colegul său, Björn Borg, s-a numărat printre cei care i-au adus un omagiu lui Lundgren, pe măsură ce vestea despre decesul său s-a răspândit.

„Peter Lundgren a fost o persoană minunată, cu o inimă mare și mult umor”, a spus Borg pentru Sportbladet. „Era un prieten foarte bun. Era iubit de toți. Ne va fi dor de el în lumea tenisului.”, a mai spus el.

Wawrinka și-a împărtășit de asemenea durerea față de decesul fostului său antrenor cu o mulțime de fotografii și videoclipuri pe contul său de Instagram, adăugând mesajul „O să ne lipsești”


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel