Jocurile Olimpice Fostul fotbalist Zico, jefuit la Paris! A depus plângere la poliție, după suma uriașă pierdută
Data publicării:
Franța urmează să marcheze oficial deschiderea Jocurilor Olimpice în această seară, dar problemele de securitate nu încetează să apară, după ce, printre altele, fostul fotbalist Zico a fost victima unui furt, în timp ce călătorea cu un taxi.

Fostul mare fotbalist brazilian Zico, invitat la Jocurile Olimpice de la Paris de către delegația țării sale, a depus plângere după ce i-a fost furată geanta, ceea ce a dus la deschiderea unei anchete, a indicat, vineri, parchetul din capitala Franței.

Arthur Antunes Coimbra, supranumit Zico, în vârstă de 71 de ani, a declarat că „i-a fost furată o geantă cu bunuri de valoare din vehiculul său care avea geamul deschis, în arondismentul 19”, în nordul Parisului, a precizat ministerul public, confirmând o informație din ziarul Le Parisien.

Potrivit cotidianului, valoarea bunurilor furate este de „500.000 de euro”: geanta conținea „un ceas Rolex, un colier cu diamante, bancnote în valoare de 2.000 de euro și 2.000 de dolari”.

Cercetările au fost încredințate Brigăzii pentru Reprimarea Banditismului (BRB) din cadrul poliției judiciare pariziene, potrivit Agerpres.

„Bărbatul în vârstă de 71 de ani a călătorit în Franța pentru a vedea cum se desfășoară Jocurile Olimpice. El este presupusa victimă a unui incident înspăimântător care l-a făcut să sufere o pierdere financiară uriașă”, scrie Daily Mail.

 

Val de incidente neplăcute la Paris, înainte de ceremonia de deschidere

Alte incidente similare au avut loc, de asemenea, la Jocurile Olimpice, antrenorul principal al Argentinei, Javier Mascherano, plângându-se că baza de antrenament olimpic a echipei sale a fost jefuită înainte de meciul lor împotriva Marocului.

„Au intrat la antrenamente și ne-au jefuit, la Jocurile Olimpice”, a spus Mascherano, după înfrângerea haotică a echipei sale cu 2-1.

„Nu am vrut să spunem nimic după antrenament, nu cred că ajută la nimic. Dar, evident, este neplăcut să se întâmple astfel de lucruri.” Delegația Argentinei a depus ulterior o plângere la poliție.

Pierderea de aproape milioane de milioane a lui Zico vine, de asemenea, după ce turiștilor care călătoresc la legendara competiție sportivă li se amintesc să folosească taxiurile atunci când se află în capitala Franței.

Peste 11,5 milioane de turiști sunt așteptați să vină la Paris pentru Jocurile Olimpice, potrivit cifrelor statisticilor de turism ale orașului, iar șoferii de taxi și alți furnizori de călătorii așteaptă o vară plină.

 

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024, pentru prima dată în aer liber

Ceremonia de deschidere a JO 2024 are loc vineri, 26 iulie, pe râul Sena, începând cu ora 20:30 (ora României).

Conform organizatorilor, circa 326.000 de spectatori sunt așteptați să asiste la ceremonie. 222.000 dintre aceste bilete au fost oferite gratuit, în timp ce 104.000 de spectatori au plătit pentru a avea un loc pe cheiurile joase. Vor fi, de asemenea, peste 80 de ecrane uriașe care vor permite spectatorilor să se bucure de atmosferă și să urmărească spectacolul de-a lungul fluviului. Ceremonia de deschidere este așteptată să dureze patru ore. 

La ceremonie vor participa și peste 120 de șefi de state și guverne, printre care Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, dar și prima doamnă a SUA, Jill Biden. Președintele Franței, Emmanuel Macron, va fi cel care va declara în mod oficial jocurile deschise. 

Peste 45.000 de persoane se vor ocupa ca toată ceremonia să se desfășoare fără incidente. Spațiul aerian a fost închis deasupra Parisului și pe o rază de 150 km, în timp ce traficul rutier va fi și el închis pe numeroase zone de-a lungul Senei. 

Pentru Paris, este a treia oară când găzduiește Jocurile Olimpice de vară, după 1900 și 1924. 


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel