Fotbal Franz Beckenbauer, omagiat prin înălțarea unei statui de aproape trei metri
Data publicării:
Inaugurarea statuii va avea loc, cel mai probabil, într-un an și jumătate, aceasta urmând a fi amplasată lângă cea a golgheterului all-time al celor de Bayern Munchen, Gerd Müller.

Omagiu pentru omul de fotbal supranumit „der Kaiser”

Franz Anton Beckenbauer a fost jucător de fotbal, antrenor și manager. El a fost supranumit der Kaiser datorită stilului său de joc elegant.

Acesta a încetat din viață pe 7 ianuarie, la vârsta de 78 de ani și va avea o statuie din bronz în vârful esplanadei care duce la Allianz Arena, stadionul Bayern Munchen. Anunțul a fost făcut duminică, de către o asociație de suporteri ai clubului bavarez, scrie AFP.


Statuia lui „Kaiser Franz” va avea o înălțime de aproximativ 2,70 metri și va fi montată alături de cea a lui Gerd Müller, golgheterul all-time al lui Bayern Munchen, care a murit pe 15 august 2021 la vârsta de 75 de ani.

„Aceasta trebuie să amintească de poziția importantă, de neuitat, pe care a avut-o 'Kaiser-ul' la Bayern Munchen”, explică Kurt-Landauer Stiftung, o fundație care poartă numele fostului președinte al Bayern, creată în 2017 de suporteri ai clubului.

Asociația a făcut un apel pentru strângerea de fonduri, menționând că proiectul a fost aprobat și de familia lui Franz Beckenbauer. Se preconizează ca inaugurarea să aibă loc peste un an și jumătate.

În prezent, Bayern Munchen, campioana en-titre a Germaniei, este pe locul 2 în Bundesliga, fără șanse de a mai cuceri titlul în acest an, dar sperând măcar la poziția de vice-campioană, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel