Grand Slam Gabriela Ruse a ajuns pe tabloul principal la US Open. Victorie în ultimul tur din calificări
Data publicării:
Gabriela Ruse, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian sunt reprezentantele României pe tabloul principal de la US Open. 

Jucătoarea română de tenis Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului de Mare Şlem US Open, care debutează luni, la arenele Flushing Meadows din New York, după ce a învins-o pe filipineza Alexandra Eala cu 3-6, 6-1, 6-4, joi, în ultimul tur al calificărilor.

Ruse (26 ani, 124 WTA) a avut nevoie de mai bine de două ore de joc (2 h 08 min) pentru a trece de Eala (19 ani, 148 WTA).

Românca a reuşit 5 aşi, dar a comis şi 8 duble greşeli. Ruse a totalizat 38 de winners, faţă de 17 ai adversarei, dar a făcut şi 36 de erori neforţate, spre deosebire de cele 26 ale filipinezei.

Gabriela Ruse, care şi-a asigurat un cec de 100.000 de dolari şi 40 de puncte WTA, nu a trecut de turul secund la US Open până acum, anul trecut pierzând în runda inaugurală.

Ruse este a treia româncă ajunsă pe tabloul principal de simplu la US Open, după ce Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au intrat direct, datorită clasamentului, scrie Agerpres.

Cine sunt marii favoriţi la câştigarea US Open

Barbara Schett, expert Eurosport pentru US Open, a spus, în exclusivitate pentru DC Sport, cine are cele mai mari şanse la mult râvnitul trofeu. 

"Pe tabloul feminin, evident, trebuie să vorbim despre Iga Swiatek. Este numărul 1 mondial, are multe puncte în faţa Arynei Sabalenka. Chiar dacă a pierdut în faţa Sabalenkăi în semifinale la Cincinnatti, nu aş pune multă bază în asta. Iga e cea mai constantă jucătoare. 

Şi Aryna Sabalenka are şanse mari, pentru că ştie cum să câştige titluri de Grand Slam. A fost şi în finala US Open anul trecut, pare şi că problema de la umăr îi dă pace în sfârşit. E pregătită să dea totul. Şi poate e şi mai uşor pentru ea, că nu e cea urmărită tot timpul, care este nevoită să câştige. 

Dar o avem şi pe Elena Rybakina, care dacă este în formă fizică bună le poate bate pe amândouă. 

Cred că va fi un turneu interesant. În ultimii 10 ani, a fost extrem de deschis turneul, am avut 9 câştigătoare diferite. Cred că Osaka e singura care a câştigat de 2 ori. Krejcikova este şi ea un adversar interesant, Paolini la fel, Danielle Collins este şi ea la ultimul US Open, deci poate va dori să meargă până la capăt", a declarat Barbara Schett. 

"În ceea ce priveşte turneul masculin, îl avem pe Jannik Sinner în vârf. Tocmai a câştigat turneul de la Cincinnatti. Dar îl avem şi pe Novak Djokovic, un specialist al turneelor de Grand Slam, are deja 4-5 titluri de US Open. Şi cred că el joacă mereu cel mai bun tenis la Grand Slam-uri. În al treilea rând, îl avem pe Carlos Alcaraz, care a câştigat două din ultimele trei Grand Slam-uri. Rămâne de văzut cum a digerat înfrângerea de la Jocurile Olimpice contra lui Djokovic, dar şi înfrângerea cu Gael Monfils, despre care a spus că a fost cel mai prost meci din cariera lui. 

Pe tabloul masculin e foarte interesat. Mai sunt Zverev, Musetti, tenismenii tineri care vin cu entuziasm. Avem multe lucruri frumoase la care să ne aşteptăm", a mai declarat Barbara Schett. 

Interviul a fost facilitat de Eurosport.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

Grand Slam Novak Djokovic, eliminat de la US Open în turul III

Novak Djokovic a reuşit o contraperformanţă la US Open....



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel