Grand Slam Gabriela Ruse se califică în turul al doilea la US Open. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, eliminate în primul tur
Data actualizării:
Data publicării:
România a rămas doar cu o reprezentantă în proba de simplu a turneului de la US Open.

A început ultimul turneu major al anului

Jucătoarea de tenis Jaqueline Cristian (69 WTA) a fost învinsă de rusoaica Daria Kasatkina (13 WTA), scor 6-2, 6-4, în primul tur de la US Open.

Românca a avut semne de revenire în a doua manșă, dar Kasatkina a rămas aproape și a încheiat meciul în doar o oră și 17 minute. Cristian joacă și în proba de dublu alături de o italiancă, Angelica Moratelli, meci programat miercuri, 28 august.

Și Ana Bogdan (91 WTA) părăsește competiția de peste Ocean, după ce a fost surclasată de olandeza Arantxa Rus (93 WTA), scor 6-4, 7-6(5), în două ore și 15 minute.

Ambele jucătoare vor primi câte 100,000 de dolari pentru participarea în primul tur la US Open.

Monica Niculescu și chinezoaica Hanyu Guo, proaspăt campioane în turneul WTA 500 de la Monterrey, joacă în primul tur împotriva perechii formate din britanica Julia Grabher și cehoaica Anna Siskova. Meciul este programat miercuri, 28 august.

Gabriela Ruse, a patra victorie pe suprafața de la US Open în 2024

După ce a acces pe tabloul principal al turneului câștigând trei meciuri în calificări, Elena Gabriela Ruse (122 WTA) a reușit să treacă de austriaca Julia Grabher (1028 WTA), scor 6-2, 6-4. Partida dintre cele două a durat o oră și 14 minute, timp în care Ruse a înregistrat șase duble greșeli spre deosebire de adversara sa, care a făcut doar trei.

Pe de altă parte, multe dintre statisticile meciului sunt superioare în partea jucătoarei române, atât în ceea ce privește primul serviciu, cât și la punctele câștigătoare sau erorile neforțate.

Ruse mai evoluează și în proba de dublu, miercuri, 28 august, alături de ucraineanca Marta Kostyuk (19 WTA). Următoarea adversară în proba de simplu a Gabrielei va fi câștigătoarea de la Wimbledon 2024, cehoaica Barbora Krejcikova.

Lidera mondială nu pune presiune pe sine la US Open

Jucătoarea de tenis Iga Swiatek a declarat că vine la US Open fără o presiune mare, spre deosebire de anul trecut, când își apăra titlul și locul 1 mondial, scrie L'Equipe, care notează că de multe ori poloneza este mai periculoasă în astfel de situații.

„(...) Anul trecut aveam impresia că am ajuns aici cu un bagaj uriaș. Aveam multă presiune pe umerii mei. Anul acesta este complet diferit. Acum, încerc doar să mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac din punct de vedere al tenisului ca să practic cel mai bun joc. Așteptările mele nu sunt la fel de mari ca anul trecut. Voi aborda turneul pas cu pas, fără să pun presiune pe mine”, a afirmat Swiatek, care a obținut medalia de bronz în această vară la Jocurile Olimpice de la Paris.

„După Cincinnati, am avut câteva zile de odihnă, așa că am petrecut mai puțin timp pe terenuri și este nevoie de câteva zile ca să te obișnuiești cu terenuri noi. Aici, suprafața de joc este mult mai lentă. Până la urmă, asta ar trebui să-mi convină, dar cu condiția să mă pot obișnui. În plus, aici, spre deosebire de Cincinnati, unde poți cu adevărat să te concentrezi, este foarte mult zgomot. Am început să mă antrenez joi și cred că va fi bine”, a mai spus poloneza.

Întrebată cum s-a schimbat felul în care vede New York-ul de când a fost prima dată aici, Swiatek a răspuns: „Jucam la turneul de junioare și n-am văzut nimic din oraș. Era deja o nebunie să fiu aici. De atunci, am învățat să cunosc mai bine New York-ul și înțeleg de ce este iubit acest oraș. Am fost pe Broadway, am avut nu puține activități și am fost încântată. Este un oraș pe care îl apreciez, dar când sunt într-un turneu, încerc să evit distracțiile și să rămân concentrată. Încercăm însă să ne îmbunătățim șederea. Anul acesta, stau lângă Central Park. Voi profita de această ocazie pentru a încerca să mă relaxez și să mă bucur de ceva mai multă natură.”, a mai declarat Swiatek.

Lidera mondială va juca în primul tur împotriva rusoaicei Kamilla Rakhimova, în cursul zilei de astăzi, 27 august, după ora 19:00.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

Grand Slam Novak Djokovic, eliminat de la US Open în turul III

Novak Djokovic a reuşit o contraperformanţă la US Open....



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel