Superliga Romaniei "Gata, retrogradăm". Andrei Nicolescu a dezvăluit discuţia cu PCH din februarie 2024: Îmi pare rău că dezamăgesc...
Data publicării:
Andrei Nicolescu a dezvăluit o discuţie avută cu fanii din Peluza Cătălin Hîldan în urma căreia suporterii au fost convinşi că Dinamo va retrograda. 

Dinamo are cel mai bun atac din acest sezon din Liga 1 şi speră la playoff. Întrebat dacă se gândeşte la primul loc în clasament, Andrei Nicolescu a dezvăluit o discuţie cu suporterii din PCH avută în februarie 2024, în urma căreia suporterii au spus că Dinamo va retrograda cu siguranţă. 

"Tot timpul ne uităm spre primul loc. Dar asta nu înseamnă că ne creăm aşteptări false. Noi construim un nucleu de jucători care să poată exprima identitatea lui Dinamo. După ce reuşim să facem asta, va fi mult mai uşor să integrăm unul sau doi jucători la fiecare pauză competiţională pentru a creşte calitatea nucleului. Tot timpul ne uităm spre primul loc, evident, dar ar fi altceva decât am spus că înseamnă proiectul de clădire a lui Dinamo. Şi ar trebui să fie alte condiţii, să fie cineva care să pună zeci de milioane, să nu fie interesat de termen lung/mediu, să vrea rezultate imediat, să iasă şi să se bată pentru transferuri cu alţi reprezentanţi ai cluburilor din România, să mulţumească suflarea dinamovistă pe moment, şi dacă nu ar ieşi, să bage iar mâna în buzunar, să schimbe strategia peste 6 luni, să facă alte transferuri. Nu suntem în acest scenariu. Am spus asta din februarie 2023, de când am început acest proiect. Am spus cum vrem să clădim, care sunt paşii, am explicat cât am putut de clar. Nu ne abatem de la acest deziderat, de a crea un Dinamo puternic, dar pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. 

Îmi pare rău că dezamăgesc. Poate oamenii aşteaptă declaraţii pompoase. 

M-am întâlnit cu nişte reprezentanţi de la PCH în februarie, când situaţia era foarte grea, cu salvarea de la retrogradare. Şi am mai vorbit după meciul de la Iaşi, parcă. Atunci mi-au mărturisit că după discuţia din februarie, erau siguri că retrogradăm, că nu avem nicio şansă. Că nu le-am promis nimic. Că altadată, conducătorii promiteau transferuri, plecau şi ei fericiţi acasă. Şi eu le-am spus doar realitatea, că e greu, că asta vrem să facem. Şi au plecat toţi şi au crezut că retrpgradăm, nu avem nicio şansă. 

Din păcate, asta e realitatea în care trăim. Noi nu vom veni cu promisiuni pompoase, doar ca să mulţumim azi şi mâine pe cineva", a declarat Andrei Nicolescu la Radio Dinamo 1948. 

Dinamo s-a salvat de la retrogradare în urma barajului cu Csikszereda, scor general 2-0. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel