Tenis Georgia Crăciun a câștigat turneul ITF de la Cluj-Napoca. Competiția de la Arad, câștigată de un francez
Data publicării:
Georgia Andreea Crăciun a reușit să câștige titlul ITF de la Cluj-Napoca, în timp ce competiția ITF de la Arad a fost câștigată de francezul Felix Balshaw.

Georgia Andreea Crăciun a cucerit al 12-lea titlu ITF din carieră

Jucătoarea română de tenis Georgia Andreea Crăciun a câștigat, sâmbătă, titlul la turneul Țiriac Foundation Trophy de la Cluj-Napoca, organizat de CS Winners Tennis Club și dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, după ce a surclasat-o în finală pe principala favorită, Carlota Martinez Cirez, cu 6-1, 6-2.

Crăciun (556 WTA) s-a impus în fața jucătoarei spaniole (290 WTA) într-o oră și 22 de minute.

Georgia Crăciun a obținut astfel al 12-lea său titlu ITF din carieră și primul de categoria W35.

La dublu, titlul a fost câștigat de Oana Gavrilă și elvețianca Jenny Duerst, care au dispus în finală de perechea Briana Szabo/Patricia Maria Țig cu 6-1, 6-0.

Turneul ITF de la Arad, câștigat de francezul Felix Balshaw

Tenismenul francez Felix Balshaw a obținut, sâmbătă, primul său titlu ITF din carieră, la turneul Țiriac Foundation Trophy de la Arad (ITF), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari și organizat de CS UTA, după ce l-a învins în finală pe maghiarul Peter Fajta cu 4-6, 7-6 (7/3), 6-3.

Balshaw (18 ani) a câștigat după două ore și 27 de minute, în care a reușit 12 ași, dar a comis și 8 duble greșeli.

La dublu, perechea română Patrick Grigoriu/Daniel Uță a fost învinsă în finală de principalii favoriți, Matteo De Vincentis (Italia)/Milos Karol (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (7/3).

Victor Cornea a pierdut finala de la Dobrici

Perechea româno-turcă Victor Cornea/Ergi Kirkin a fost învinsă de cuplul Alexander Merino (Peru)/Christoph Negritu (Germania), cu 6-4, 6-2, sâmbătă, în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis challenger de la Dobrici (Bulgaria), dotat cu premii totale de 36.900 de euro.

Cornea și Kirkin, favoriții numărul trei, s-au înclinat după o oră și 17 minute de joc.

Cornea și Kirkin s-au ales cu un cec de 1.090 de euro și 30 puncte ATP la dublu.

 

Lorenzo Sonego, victorie clară în ultimul act la Winston-Salem

Tenismenul italian Lorenzo Sonego a câștigat sâmbătă turneul ATP 250 de la Winston-Salem (Carolina de Nord), după ce a obținut o victorie rapidă în fața americanului Alex Michelsen, 6-0, 6-3, în finala acestei competiții dotate cu premii totale de 779.780 de dolari.

Lorenzo Sonego, locul 58 ATP, favorit numărul 10, a avut nevoie de numai o oră și 4 minute pentru a-l învinge pe Alex Michelsen, locul 52 ATP, cap de serie numărul 11. Italianul, în vârstă de 29 de ani, a câștigat primul său titlu în acest sezon și al patrulea din cariera sa, al doilea pe hard după cel din urmă cu doi ani de la Metz (Franța).

Michelsen a împlinit duminică 20 de ani.

În primul tur la US Open, Sonego va întâlni un alt american, Tommy Paul. Italianul nu a trecut niciodată de turul al doilea la Flushing Meadows în șase participări în proba de simplu, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel