Fotbal international Gerard Piqué, ultimi ani de coșmar: De ce este acuzat fotbalistul spaniol
Data publicării:
După șirul lung de acuzații realizate de către fosta sa soție și multiplele probleme în care a fost implicat în ultimii ani, se pare că Piqué trebuie să răspundă apelurilor justiției.

Piqué, anchetat de justiția spaniolă

Justiția spaniolă a anunțat, joi, că îl anchetează pe fostul internațional Gerard Piqué pentru rolul avut în mutarea Supercupei Spaniei la fotbal în Arabia Saudită, care i-ar fi adus, prin intermediul societății sale Kosmos, patru milioane de euro pe an, relatează AFP.

Judecătorul responsabil cu acest dosar de corupție legat de contractele încheiate de Federația spaniolă de fotbal (RFEF) a apreciat, într-o ordonanță, că acest comision anual plătit Kosmos este potențial fraudulos.

Pe când încă era jucătorul echipei FC Barcelona, Gerard Piqué a jucat rolul de intermediar, în anul 2019, prin intermediul societății sale, în acordul de mutare a Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, care a adus 40 de milioane de euro anual Federației.

Federația Spaniolă de Fotbal, sub anchetă

Dosarul se află în centrul unui amplu scandal izbucnit la vârful Federației Spaniole de Fotbal și în care Luis Rubiales, fostul președinte al RFEF, este judecat la rândul său pentru corupție.

Cazul se referă la nereguli în contractele semnate de RFEF în ultimii cinci ani și a dus la efectuarea a numeroase percheziții, atât la sediul Federației, cât și la domiciliul lui Luis Rubiales din Granada (sud).

În centrul investigațiilor este contractul profitabil încheiat pentru mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită. Din 2020, regatul saudit găzduiește semifinalele și finala acestei competiții pentru aproximativ 40 de milioane de euro pe an.

În 2022, presa a publicat înregistrări ale conversațiilor dintre Luis Rubiales și Gerard Piqué, în care cei doi au fost auziți vorbind despre comisioane de milioane de euro. Rubiales și Piqué au apărat întotdeauna legalitatea acestui acord, însă anchetatorii au cerut principatului Andorra să aibă acces la conturi legate de Gerard Piqué printr-o comisie rogatorie.

Luis Rubiales a fost în același timp inculpat pentru agresiune sexuală și constrângere în cazul „sărutului forțat” dat internaționalei Jenni Hermoso, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel