Fotbal international Germania zdrobește Franța! Wirtz marchează cel mai rapid gol din istoria naționalei după pasa lui Kroos /video
Data actualizării:
Data publicării:
Toni Kroos s-a întors, iar Florian Wirtz a marcat cel mai rapid gol din istoria Germaniei, țara gazdă a Euro 2024 învingând Franța cu 2-0 la Lyon.

Kroos, convins să renunțe la retragerea din națională pentru Campionatul European viitor, nu a pierdut timpul și a oferit o pasă perfectă lui Wirtz, care a tras de la distanță pentru a înscrie după doar șapte secunde de joc, relatează The Guardian.

Federația Germană de Fotbal a declarat că a fost cel mai rapid gol marcat vreodată în cadrul echipei naționale. Cel mai rapid gol precedent a fost marcat în nouă secunde de Lukas Podolski într-o victorie cu 2-0 asupra Ecuadorului în 2013. Acesta a fost recordul pentru fotbalul internațional până când austriacul Christoph Baumgartner a marcat după șase secunde într-o victorie amicală cu 2-0 asupra Slovaciei mai devreme sâmbăta aceasta.

 

Kai Havertz a făcut scorul 2-0 după pauză, iar Antonio Rüdiger a salvat un gol iminent pe linia porții. Zâmbetele au revenit în naționala Germaniei, ridicând speranțele unei performanțe excelente pe teren propriu la Euro 2024. Franța, în schimb, a fost fluierată batjocoritor de fanii de acasă la finalul meciului.

A fost a doua victorie consecutivă a Germaniei asupra Franței, dar doar a treia victorie în 11 meciuri, oferindu-i lui Julian Nagelsmann un impuls binevenit.

Debutantul Maximilian Mittelstädt de la Stuttgart a jucat ca fundaș stânga, iar Robert Andrich de la Bayer Leverkusen a impresionat, de asemenea, în doar al doilea său meci pentru națională. Germania a arătat agresivitate și angajament, dominând primele 20 de minute înainte ca Marcus Thuram să rateze prima ocazie a Franței. Au urmat și altele. Marc-André ter Stegen a respins cea mai bună ocazie a lui Kylian Mbappé, căpitanul Franței, într-o situație unu la unu, iar germanii au rezistat presiunii pentru restul reprizei.

Kroos a fost din nou implicat în al doilea gol, combinând cu Mittelstädt înainte ca Wirtz să trimită mingea lui Jamal Musiala, care a driblat portarul și a centrat pentru Havertz, care a marcat în minutul 49.


Autorul articolului: Mihai Preda
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Denis Drăguş are un nou antrenor la Trabzonsport

Echipa turcă Trabzonsport are un nou antrenor. Este...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel