Superliga Romaniei Gianni Costantino, italianul de pe banca FC U 1948, a fost mecanic de locomotivă. Cum a ghicit primul XI al FCSB-ului din Cupa României
Data publicării:
Gianni Costantino a preluat FC U 1948 în timpul campionatului, însă a reuşit deja să împrime o nouă faţă echipei. Totul a culminat cu victoria contra FCSB în Cupa României, meci care a consfinţit calificarea oltenilor în faza următoare a competiţiei. 

"Atenția mea se îndreaptă către echipă. Vreau să fim împreună, să ne antrenăm, să jucăm, să progresăm și să fim mai buni împreună. Mă interesează spiritul de echipă. Fotbalul se bazează pe echipă, nu e un sport individual. Așa că implic pe toată lumea, vreau să dezvolt și calitățile individuale ale jucătorilor tot în contextul muncii în grup.

Vreau să fac o echipă, ăsta e jobul meu. Am o relație bună cu jucătorii, le cer mult, sunt exigent cu ei și cu staff-ul meu. Dar sunt sincer cu ei și vreau să facem lucrurile perfect. Sigur, asta e imposibil, dar trebuie să încercăm să fim perfecți. Sunt perfecționist. Viața mea e fotbalul, îl trăiesc non-stop. Tot ce fac se învârte în jurul lui. Mi-am sacrificat viața pentru fotbal, la el mă gândesc tot timpul, chiar și când nu sunt pe teren sau la antrenament. E greu să vorbești cu mine despre altceva în afară de fotbal", a declarat Costantino, citat de Flashscore

A fost mecanic de locomotivă 

"Nu m-a deranjat (n.r. că s-a discutat în presă despre asta). Dar ce m-a mirat foarte tare a fost că nu s-a discutat deloc despre viziunea pe care o am, despre cine sunt eu ca antrenor și ce am făcut în domeniul ăsta. Lumea a fost interesată de faptul că am fost mecanic de tren. OK, asta e! Eu sunt aici să-mi fac treaba, indiferent ce se spune. Unii sunt interesați de activitatea mea la căile ferate mai mult decât de modul în care mi-am dezvoltat cariera. S-a discutat doar de faptul că am lucrat pe tren, ceea ce s-a întâmplat acum 15 ani, cu mult, mult timp în urmă. Sincer, nu îmi pasă. Pot să spună orice vor, eu sunt împăcat cu asta", a mai spus antrenorul italian.

Cum a ghicit primul XI al celor de la FCSB, fără ajutorul lui Gigi Becali 

Înainte de meciul de Cupă cu FCSB, Gigi Becali, finanţatorul roş-albaştrilor, a dat indicii despre cum va arăta echipa contra Craiovei. Cu toate astea, Costantino spune că a ghicit singur toată echipa lui Elias Charalambous. 

"Zic sincer: am știut. Dar știi de ce? Pentru că am făcut conexiuni, m-am uitat pe cine au folosit contra Oțelului, tot în Cupă, am văzut pe cine ar putea menaja, pe cine lasă de obicei doar pentru campionat. A fost previzibilă echipa aleasă de FCSB, vorbesc serios. La fel a fost și cu Sepsi, și cu Botoșani. Sunt profesionist, e jobul meu să știu astfel de lucruri. Când lucram la naționala Ungariei, trebuia să ne dăm seama cu cine joacă adversarii cu două luni înainte de meci, când nu știam nici cine va fi convocat. Acum chiar îmi e ușor să știu cine joacă și cine nu", a punctat acesta. 

Marele vis, Liga Campionilor 

"Vreau să ajung în Champions League. Cred că am calitățile să-mi îndeplinesc visul ăsta. Dar suntem departe de ziua când el va deveni realitate. Trebuie să muncesc mult, să câștig, să muncesc din nou. Să fac ceva special! Vreau să fac lucruri speciale și cu FCU, să-mi cresc nivelul profesional. Nu mă gândesc să revin în Italia, eu iubesc fotbalul de pretutindeni. Nu am o țintă pusă pe un anumit campionat. Iubesc fotbalul foarte mult. Pentru mine, un meci de Premier League sau unul din San Marino... nu contează, mă uit, vreau să văd totul!

Sunt o persoană curioasă, vreau să știu cât mai mult despre orice campionat, despre orice echipă. Vreau doar să fac în continuare meseria pe care o fac acum. Vreau să fiu fericit și să-i fac fericiți și pe cei de lângă mine. Vreau să câștig, să fiu competitiv și să-i fac și pe ceilalți să aibă această foame. Mă simt bine când câștig, așa că vreau să ajung cât se poate de sus", a completat Gianni Costantino.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel