Fotbal Gică Craioveanu știe ce nu a moștenit Ianis de la tatăl său: „Are viziune, dar n-are frâne!”. Ce mărturisiri din copilărie a mai făcut acesta
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul coleg de națională al lui Gică Hagi a comentat despre ceea ce îi lipsește jocului fiului său, aspect pe care nu l-ar fi moștenit de la cel mai mare fotbalist român. Gică Craioveanu a susținut, însă, că Ianis Hagi are calități proprii pe care se poate baza.

Ianis n-are ambiția tatălui său

Gică Craioveanu crede că o diferență între Ianis Hagi și tatăl său constă în lipsa de ambiție a jucătorului de 25 de ani. Totuși, fostul fotbalist recunoaște că Ianis are o viziune bună în joc și că lovește bine mingea: „Plecarea aia.... Ruperea aia de ritm.  La poartă trage bine, lovește bine mingea, are viziune în joc, dar n-are frânele și plecarea aia a lui Gicanu. Nu, ambiția nu. N-are cum să o aibă!”

De asemenea, Craioveanu a mai spus că rareori, fiii fotbaliștilor care au atins cele mai înalte culmi ale acestui sport pot egala reușitele taților lor: „Acum [..] spune-mi și mie, dumneata, cinci jucători cu părinți bogați care au ajuns top, top. Mi-au copiat vorba câțiva! Foame de trofee, performanță… exact! Sunt realități! Vialli, Conte… sunt excepții foarte mici și foarte puține, iar singurul fotbalist mai mare decât taică-su e Maldini. Paolo, mai mare decât taică-său, Cesare”, a mai declarat Gică Craioveanu la Un Podcast.

Amintiri din copilărie, de Gică Craioveanu

Fostul mare fotbalist român a făcut câteva mărturisiri despre copilăria sa, în care nu a avut parte de sprijinul tatălui său, întrucât acesta era un suporter înrăit a echipei de fotbal Steaua. Acesta a amintit care a fost parcursul său, până a devenit jucător al Universității Craiova, formație la care a petrecut cel mai mult timp din cariera sa de fotbalist.

„Am ajuns la Severin datorită marelui Balaci (n.r. Ilie Balaci), a fost o istorie și continuă să fie o istorie frumoasă... Eu, practic, am fugit de la Slatina, pentru că nu voiau să îmi dea dezlegare și am ajuns la Severin.”, a declarat Gică Craioveanu despre echipele la care a evoluat înainte de a semna cu Universitatea Craiova.

Suflet de craiovean, născut în Hunedoara, din tată stelist

Cu toate că fotbalistul s-a născut în județul Hunedoara, părinții acestuia sunt olteni, el susținând că la vârsta de 9 ani s-a mutat împreună cu familia în Slatina, astfel că apropierea de echipa sa de suflet a fost și mai mare: „Am iubit Craiova de mic!”

De asemenea, el a mai întâmpinat o problemă privind pasiunea pentru clubul oltean, întrucât tatăl său era un mare fan al echipei roș-albastre, totodată, nefiind de acord cu dorințele fiului său de a activa la Universitatea: [..] numai că sincer, mi-era cam frică de tata, tata...stelist înfocat! [..] Niciun meci n-a văzut tata cu mine! (nu a fost de acord ca acesta se semneze cu echipa Craiovei) absolut deloc ...el a zis să aștept să mă duc la Steaua. Primisem o ofertă foarte bună de la Dinamo, de la Vasile Ianul...”

Acesta a mai mărturisit faptul că a primit oferte mai mari din punct de vedere financiar de la alte cluburi de fotbal, dar iubirea și pasiunea pentru echipa olteană s-au poziționat mai presus de bani. „Îmi aduc aminte că în anul '90... a venit domnul Ianul, mi-a oferit 15.000 de dolari pe an, contract, și am ales Craiova pe 1.000 de dolari [..] a doua zi am ajuns la Craiova, am semnat și acolo am rămas...până am plecat în Spania!”, a mai declarat Craioveanu.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Handbal România, demolată şi în al doilea meci la Golden League

Naţionala de handbal feminin a României a pierdut şi al...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Mircea Lucescu s-a enervat după ce a auzit că şi Suedia se alătură celor din Kosovo la TAS contra României

Agerpres

România, în urna a treia pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO U21

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

Agerpres

Ţinta setată de Marius Şumudică jucătorilor de la Rapid

pixel