Fotbal Gică Craioveanu știe ce nu a moștenit Ianis de la tatăl său: „Are viziune, dar n-are frâne!”. Ce mărturisiri din copilărie a mai făcut acesta
Data actualizării:
Data publicării:
Fostul coleg de națională al lui Gică Hagi a comentat despre ceea ce îi lipsește jocului fiului său, aspect pe care nu l-ar fi moștenit de la cel mai mare fotbalist român. Gică Craioveanu a susținut, însă, că Ianis Hagi are calități proprii pe care se poate baza.

Ianis n-are ambiția tatălui său

Gică Craioveanu crede că o diferență între Ianis Hagi și tatăl său constă în lipsa de ambiție a jucătorului de 25 de ani. Totuși, fostul fotbalist recunoaște că Ianis are o viziune bună în joc și că lovește bine mingea: „Plecarea aia.... Ruperea aia de ritm.  La poartă trage bine, lovește bine mingea, are viziune în joc, dar n-are frânele și plecarea aia a lui Gicanu. Nu, ambiția nu. N-are cum să o aibă!”

De asemenea, Craioveanu a mai spus că rareori, fiii fotbaliștilor care au atins cele mai înalte culmi ale acestui sport pot egala reușitele taților lor: „Acum [..] spune-mi și mie, dumneata, cinci jucători cu părinți bogați care au ajuns top, top. Mi-au copiat vorba câțiva! Foame de trofee, performanță… exact! Sunt realități! Vialli, Conte… sunt excepții foarte mici și foarte puține, iar singurul fotbalist mai mare decât taică-su e Maldini. Paolo, mai mare decât taică-său, Cesare”, a mai declarat Gică Craioveanu la Un Podcast.

Amintiri din copilărie, de Gică Craioveanu

Fostul mare fotbalist român a făcut câteva mărturisiri despre copilăria sa, în care nu a avut parte de sprijinul tatălui său, întrucât acesta era un suporter înrăit a echipei de fotbal Steaua. Acesta a amintit care a fost parcursul său, până a devenit jucător al Universității Craiova, formație la care a petrecut cel mai mult timp din cariera sa de fotbalist.

„Am ajuns la Severin datorită marelui Balaci (n.r. Ilie Balaci), a fost o istorie și continuă să fie o istorie frumoasă... Eu, practic, am fugit de la Slatina, pentru că nu voiau să îmi dea dezlegare și am ajuns la Severin.”, a declarat Gică Craioveanu despre echipele la care a evoluat înainte de a semna cu Universitatea Craiova.

Suflet de craiovean, născut în Hunedoara, din tată stelist

Cu toate că fotbalistul s-a născut în județul Hunedoara, părinții acestuia sunt olteni, el susținând că la vârsta de 9 ani s-a mutat împreună cu familia în Slatina, astfel că apropierea de echipa sa de suflet a fost și mai mare: „Am iubit Craiova de mic!”

De asemenea, el a mai întâmpinat o problemă privind pasiunea pentru clubul oltean, întrucât tatăl său era un mare fan al echipei roș-albastre, totodată, nefiind de acord cu dorințele fiului său de a activa la Universitatea: [..] numai că sincer, mi-era cam frică de tata, tata...stelist înfocat! [..] Niciun meci n-a văzut tata cu mine! (nu a fost de acord ca acesta se semneze cu echipa Craiovei) absolut deloc ...el a zis să aștept să mă duc la Steaua. Primisem o ofertă foarte bună de la Dinamo, de la Vasile Ianul...”

Acesta a mai mărturisit faptul că a primit oferte mai mari din punct de vedere financiar de la alte cluburi de fotbal, dar iubirea și pasiunea pentru echipa olteană s-au poziționat mai presus de bani. „Îmi aduc aminte că în anul '90... a venit domnul Ianul, mi-a oferit 15.000 de dolari pe an, contract, și am ales Craiova pe 1.000 de dolari [..] a doua zi am ajuns la Craiova, am semnat și acolo am rămas...până am plecat în Spania!”, a mai declarat Craioveanu.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

UEFA Europa League Istvan Kovacs, arbitrul finalei Europa League

Arbitrul român a fost delegat să arbitreze finala...

Cupa României S-a stabilit arbitrul central al finalei Cupei României

Marcel Bîrsan va arbitra finala Cupei României, unde...


DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Stiri CS United, tot mai aproape de titlul național la Futsal

CS United Galați mai are nevoie de un singur succes...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu îi răspunde lui Cornel Sfaițer: „Oțelul Galați nu a depins de Politehnica Iași, sub nicio formă!”

Agerpres

„Oțelul a avut un parcurs fantastic”, crede Pușcaș. Echipele fruntașe din play-out, „în vacanță”

Agerpres

Dorinel Munteanu, varianta Rapidului de antrenor? „Are spirit de luptă!”

Agerpres

Dorinel Munteanu așteaptă toți suporterii la stadion. Antrenorul Oțelului face un anunț clar: „Nu voi juca cu echipa a doua!”

pixel