Echipa nationala Gigi Becali a explicat diferența dintre echipele naționale ale României și Olandei: „Te bați Dacia cu Rolls Royce”
Data actualizării:
Data publicării:
Formația „tricoloră” nu a reușit să îi facă față selecționatei olandeze, părăsind Campionatul European de fotbal din Germania, în faza optimilor de finală.

Echipa națională a României a înfruntat reprezentanta Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3, iar Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, echipă care a oferit patru jucători la echipa națională din lotul lui Edi Iordănescu, a explicat diferențele dintre formația „tricoloră” și selecționata „portocalei mecanice”.

Gigi Becali: „Au o forță, niște puteri animalice”

„Toate au fost în favoarea noastră. Semnele erau să trecem. Am dat un gol și de pe ultimul loc am trecut pe primul loc. Eu nu visam că putem să batem Olanda, putem să câștigăm cu ei doar dacă vrea Dumnezeu. 

Dacă ne lasă Dumnezeu la plutire, ne spulberă. Poți să te pui cu ei?! E diferență ca de la cer la pământ. Te bați Dacia cu Rolls Royce. Ăia au jucători de 200 de milioane, noi costăm 50 de milioane toți. 

Nimic. Mă gândeam, la atâtea ratări… Trebuia să fie 17-0 la un moment dat. Am zis că dăm un gol norocos și apoi intrăm cu ei în prelungiri, la 11 metri. Înțelegi? Ăsta era gândul meu.

Altfel, nu ai cum să te bați cu ăștia. Am avut suflet, n-am mai avut suflu. Se termină benzina la un moment dat. Și cu ucrainenii, cu belgienii… Au alergat, au dat totul. Dar se termină benzina. A stors Edi tot ce s-a putut din ei.

Singurul lucru, probabil două-trei schimbări. Dar degeaba. Edi a făcut o minune, trebuie să îl apreciem. Dar cei care fac minuni, mai și greșesc. Niciodată Marin nu poate fi în fața lui Șut.

Nu putem ține mingea. El a jucat pe o strategie de contraatac. Noi nici cu Ucraina n-am avut mingea, că și ăia sunt de cinci ori mai valoroși ca noi. Nu poți juca fotbal cu ăștia.

Când joacă FCSB cu o echipă slabă... Mingea doar la noi, nu ai cum. Au o forță, niște puteri animalice. Sunt super oameni ăia. Numai când îi vezi. Nu ai ce să faci mai mult. 

Puteai să faci miliardele de schimbări. Te spulberau oricum. și așa, 3-0 e mic rezultatul. Putea fi 7-8. Am scăpat ușor. N-ai cum să te bați cu ei. A zis frumos Edi, nu poți să te bați cu istoria. 

Noi, din 12 meciuri, am câștigat doar un meci. Schimbă Edi istoria? Nu ai cum să schimbi. Hai să fim corecți. Dacă am pierdut un meci cu niște supra oameni, trebuie să fim supărați? 

A fost un vis frumos, trebuie să apreciem ce am reușit, a fost o jucărie frumoasă. Și gata!”, a spus Gigi Becali, potrivit Fanatik.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

Sursa: Agerpres

Sergiu Buş spune că e la Corvinul pentru preliminariile Europa League

pixel