Jocurile Olimpice Gimnastele României, locul 7 în finala pe echipe de la Jocurile Olimpice
Data actualizării:
Data publicării:
Echipa feminină de gimnastică a României s-a clasat pe locul 7 în finala de la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Echipa feminină de gimnastică artistică a Statelor Unite a cucerit medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, marţi seara, în timp ce România s-a clasat pe locul 7.

România, care nu mai participase cu echipa feminină la JO din 2012, când obţinea bronzul, a reuşit să urce un loc faţă de calificări, pe care le-a terminat pe poziţia a opta.

Echipa SUA (Simone Biles, Jade Carey, Jordan Chiles, Sunisa Lee, Hezly Rivera) a totalizat 171,296 puncte, fiind urmată de Italia (Angela Andreoli, Alice D'amato, Manila Esposito, Elisa Iorio, Giorgia Villa), 165,494 puncte, podiumul fiind completat de Brazilia (Rebeca Andrade, Jade Barbosa, Lorrane Oliveira, Flavia Saraiva, Julia Soares), 164,497 puncte.

Biles a obţinut prima sa medalie de aur la Paris, fiind calificată în alte patru finale individuale, cu excepţia celei de la paralele. Ea revine în forţă pe scena olimpică, după ce în urmă cu trei ani, la Tokyo, a acuzat probleme mentale şi s-a retras din competiţie.

Pentru Simone Biles a fost al cincilea titlu olimpic, în timp ce pentru echipa Statelor Unite este a patra medalie olimpică de aur pe echipe şi a treia la ultimele patru ediţii ale Jocurilor.

Sabrina Maneca Voinea, calificată în finalele de la bârnă şi sol, a avut o evoluţie foarte bună pentru România, cu 13,633 la sărituri, 13,800 la bârnă şi 13,900 la sol. Ana Bărbosu, calificată în finalele de la individual compus şi sol, a avut şi ea evoluţii apreciate la sărituri (13,933) şi sol (13,566), dar şi ratări, la paralele (12,433) şi bârnă (12,700).

Lilia Cosman a primit note bune la sărituri (13,433) şi paralele (13,133), în timp ce Amalia Ghigoarţă a fost notată cu 13,333 la paralele, 12,500 la bârnă şi 13,133 la sol, scrie Agerpres.

Cătălina Ponor: Poate fi un nou început pentru noi 

Tripla campioană olimpică la gimnastică, Cătălina Ponor, a afirmat că acesta poate fi un nou început pentru România în ceea ce priveşte gimnastica. În plus, spune experta Eurosport din emisiunea Bonjour, Paris, difuzată zilnic la Eurosport 2, România are şanse la medalii la probele individuale. 

"Este un nou început pentru noi și sper să reușim să revenim unde am fost înainte. De asemenea, sper ca fetele să ofere o speranță noii generații și să inspire tinerele care își doresc să facă gimnastică de performanță și nu numai! Fetelor le urez să fie atente, să meargă cu încredere la probă, să fie liniștite și să își facă exercițiile ca la antrenament. La probele individuale, sper să vedem rezultate cât mai bune și, de ce nu, poate o medalie la sol, de la Sabrina sau Ana", a declarat Cătălina Ponor. 

Gimnastica feminină, la înălțime, după 12 ani

Echipa feminină de gimnastică a României s-a calificat în finală, duminică, 28 iulie, după 12 ani de la ultima sa participare la Jocurile Olimpice.

Cu un punctaj de 159.497, Sabrina Voinea, Ana Bărbosu, Amalia Ghigoarță, Lilia Cosman și Andreea Preda vor concura pe 30 iulie alături de cele mai bune gimnaste din lume. În concursul pe echipe, România a fost devansată de echipa Marii Britanii, care a obținut 160,830 puncte.

Tricolorele au evoluat în prima subdiviziune și au trăit emoții intense de-a lungul întregii zile, până la finalul evoluțiilor din celelalte subdiviziuni, pentru a vedea clasamentul final, întrucât numai primele opt echipe se calificau în finală.

Spre bucuria sportivelor și a tuturor românilor, gimnastele din țara noastră au reușit să se califice în finală. Aflate la prima lor experiență olimpică, gimnastele din România compun, totodată, cea mai tânără echipă de gimnastică la JO 2024.

Celelalte finaliste sunt: Statele Unite (172,296 puncte), Italia (166,861), China (166,628), Brazilia (166,499), Japonia (162,196), Canada (161,563) și Marea Britanie (160,830).

Sabrina Maneca-Voinea a obținut cele mai mari punctaje ale României la bârnă (14.000) și la sol (13.800), asigurându-și prezența în finalele pe aparate. Pe de altă parte, Ana Maria Bărbosu va concura în finalele la individual și la sol, iar Amalia Ghigoarță la individual.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel