Fotbal international Girondins Bordeaux a fost retrogradată din nou
Data publicării:
Girondins Bordeaux, club care l-a cumpărat pe Alexi Pitu de la Farul Constanţa, a fost din nou retrogradată după ce a intrat în faliment. 

Degringolada pare să nu se mai termine pentru echipa de fotbal Girondins Bordeaux, sextuplă campioană a Franţei, plasată marţi în redresare judiciară şi care a fost retrogradată administrativ în National 2, a patra divizie, joi, de către Direcţia Naţională de Control al Gestiunii (DNGC) din cadrul Federaţiei franceze de fotbal.

Clubul lui Alain Giresse, Jean Tigana, Zinedine Zidane şi Yoann Gourcuff, clasat locul 12 în sezonul trecut din Ligue 2, fusese deja retrogradat în National (divizia a treia) din cauza dificultăţilor financiare de către DNCG şi Liga profesionistă franceză (LFP) pe 9 iulie.

Bordeaux, la care în sezonul trecut a jucat mijlocaşul român Alexi Pitu, renunţase să facă apel după eşecul preluării sale de către un grup american, iar apoi şi-a abandonat statutul profesionist pentru a-şi reduce masa salarială, odată cu plecarea jucătorilor săi sub contract şi dizolvarea renumitului său centru de antrenament.

Clubul a sperat însă să poată reveni în National după decizia de marţi a tribunalului comercial, destinată în special să-i "permită un sezon în N1 amator", potrivit deliberării pronunţate în şedinţă.

Cu toate acestea, DNCG-ul federal a aplicat regulamentele. Cel al LFP prevede astfel că un club aflat în administrare este retrogradat în divizia imediat sub cea pentru care ar fi fost calificat sportiv în sezonul următor".

Dacă Girondins acceptă această decizie, nu va trebui ratificată de Comitetul executiv al FFF, a explicat Federaţia.

Clubul poate totuşi să facă apel la DNCG amator, cu riscul de a se expune la o sancţiune mai grea, sau chiar să solicite, în ultimă instanţă, concilierea în faţa Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Franţei (CNOSF).

Însă campionatul National 2 se reia pe 16 august şi după rezilierea a numeroase contracte, doar doisprezece tineri au participat miercuri la antrenament, conduşi de antrenorul rezervelor, Erwann Lannuzel, după plecarea tehnicianului spaniol Albert Riera, potrivit cotidianului Sud Ouest.

Prin îngheţarea datoriilor, momentul ajungerii la un plan de continuare a activităţii, redresarea judiciară a evitat pentru moment lichidarea judiciară a lui Girondins Bordeaux, care a mai trăit această soartă tristă în 1991, scrie Agerpres.

Lizarazu, "dezgustat"



"Sunt dezgustat ca toţi cei care iubesc acest club, a reacţionat Bixente Lizarazu, campion mondial în 1998, pe Instagram. Dar ceea ce se întâmplă este, din păcate, consecinţa managementului sportiv şi financiar dezastruos de mulţi ani. De la sosirea lui Gerard Lopez, acest lucru este dincolo de înţelegere şi încăpăţânare. Acest domn trebuie să dispară din Bordeaux şi din dragul nostru Sud-Est", a Bixente spus Lizarazu, conform sursei citate


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel