Jocurile Olimpice Grevă la Paris. Gunoierii ameninţă startul Jocurilor Olimpice
Data publicării:
Lucrătorii din salubritate din capitala Franţei intră în grevă, iar acţiunea lor ameninţă să perturbe organizarea Jocurilor Olimpice. 

O acţiune de protest a gunoierilor parizieni, care ameninţă toată perioada Jocurilor Olimpice, a debutat, marţi, în capitala Franţei, informează AFP.

Conform primăriei Parisului, 16 la sută din efectivele lucrătorilor, un gunoier parizian din şase, se afla în grevă marţi.

"Serviciile de colectare au fost un pic perturbate astăzi", a indicat primăria, fără să ofere volumul deşeurilor neadunate.

Dar sindicatul CGT FTDNEEA, reprezentantul lucrătorilor din salubritate, susţine că gunoierii sunt mobilizaţi în acţiuni greviste în proporţie de 70 până la 90 la sută.

Preavizul de grevă este valabil pentru şase zile în luna mai (14-16 şi 22-24), apoi din 1 iulie până pe 8 septembrie, înglobând întreaga perioadă a Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august) şi Paralimpice (28 august-8 septembrie).

Sindicatul reclamă o creştere salarială de 400 de euro pe lună pentru toate persoanele şi o primă excepţională de 1.900 de euro pentru agenţii care vor lucra pe durata Jocurilor Olimpice, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel