Fotbal international Guardiola crede că meciul dintre Chelsea şi City a fost o reclamă bună pentru Premier League
Data publicării:
Antrenorul Pep Guardiola a afirmat la finalul meciului dintre echipele de fotbal Chelsea şi Manchester City (4-4) că derby-ul etapei a 12-a a fost "o bună publicitate pentru Premier League", relatează AFP.

"Ar fi putut fi mai bine pentru noi, dar putea să fie şi mai rău. A fost o bună publicitate pentru Premier League", a afirmat antrenorul lui City.

"Ei au început mai bine, la ei acasă. Au construit ceva cu mulţi jucători tineri. A fost un meci strâns, am avut şi noi momentele noastre, iar ei pe ale lor. Am luat decizii proaste, dar şi decizii perfecte. Eu cred că a fost un rezultat just pentru cele două echipe. Ambele au jucat pentru a câştiga", a adăugat tehnicianul catalan.

"Toată lumea vrea să ne învingă. Mulţi au spus 'Chelsea pierde cu City, este normal. City este o echipă fantastică'. Dar nu este realitatea. Cine se gândea că venim aici şi câştigăm cu 7-0, s-a înşelat", a conchis el.

Chelsea şi Manchester City au oferit un adevărat spectacol fotbalistic pe stadionul Stamford Bridge, în derby-ul etapei a 12-a a campionatului de fotbal al Angliei, încheiat cu scorul de 4-4, gazdele marcând golul egalizator în timpul adiţional (90+5).

Cel care a evitat înfrângerea londonezilor în faţa propriilor suporteri a fost tânărul Cole Palmer (21 de ani), car a transformat o lovitură de la 11 metri în ultimele secunde de joc, împotriva fostei sale formaţii, de care s-a despărţit în această vară pentru a beneficia de mai mult timp de joc.

Manchester City, campioana en titre a Angliei şi a Europei, a condus de trei ori pe tabela de marcaj, însă Chelsea a revenit de fiecare dată. Norvegianul Erling Haaland a reuşit o dublă pentru "cetăţeni", în minutele 25 (din penalty) şi 47, celelalte goluri ale oaspeţilor fiind marcate de Manuel Akanji (45+1) şi Rodri (86). Pentru londonezi au punctat Thiago Silva (29), Raheem Sterling (37), Nicolas Jackson (67) şi Cole Palmer (90+5 din penalty), scrie Agerpres.

Pochettino e mândru de elevii săi 

"Sunt foarte mândru, sunt fericit", a afirmat antrenorul echipei engleze de fotbal Chelsea Londra, Mauricio Pochettino, la finalul derby-ului cu Manchester City, încheiat cu scorul de 4-4, informează AFP.

"Meritul revine jucătorilor care au produs această performanţă incredibilă împotriva celei mai bune echipe din lume, în opinia mea. Sunt foarte mândru, sunt fericit", a spus antrenorul argentinian.

"S-au întâmplat atât de multe lucruri, dar trebuie încă să ne îmbunătăţim, trebuie să urmăm drumul pentru construirea acestui proiect. Acest gen de experienţă va face echipe noastră mai bună şi va trebui să o folosim în viitor", a adăugat Pochettino.

"Să revii de trei ori pe tabelă, arată caracter, mentalitate, dar şi faptul că avem instrumentele necesare pentru a ne crea ocazii şi a domina. Astăzi (duminică) este o zi importantă pentru a ne întări încrederea în noi", a mai spus tehnicianul.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international
Tagurile articolului: chelsea  guardiola  manchester city  pochettino  premier league 

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel