Superliga Romaniei Hakim Abdallah e pregătit de derby-ul cu FCSB și spune care este avantajul celor de la Dinamo
Data actualizării:
Data publicării:
Jucătorul celor de la Dinamo a suferit o accidentare la umăr care l-a ținut departe de terenul de fotbal timp mai bine de o lună.

Dinamo București primește vizita celor de la FCSB duminică, într-un meci care contează pentru a XIII-a etapă a Superligii. Ca de fiecare dată, derby-ul dintre cele două formații se anunță a fi unul incendiar, cu o Arenă Națională plină.

Jucătorul dinamovist Hakim Abdallah revine după accidentarea de la nivelul umărului chiar în meciul programat pe 20 octombrie, spunând că este entuziasmat să fie prezent la astfel de meciuri. El a comparat derby-ul din România cu cel dintre PSG și Marseille, din campionatul intern de fotbal al Franței.

FCSB, „o echipă bună cu calitate, dar și cu defecte”

„Este un derby. Va fi primul meu meci oficial după accidentare. Sunt entuziasmat să iau parte la un asemenea meci. În fiecare țară este un derby-uri, unele sunt mai mici, altele din ce în ce mai mari. Acest derby este precum PSG - Marseille în Franța. Fiecare om din țară se va uita la acest meci, sunt cluburi rivale.

Sunt în echipă, mă antrenez alături de echipă. După accea antrenorul decide. Fiecare se antrenează bine, fiecare vrea să joace în acest meci. Va fi un meci bun sper.

Am jucat în Africa cu asemenea atmosferă. Acolo și dacă nu au loc să stea, se duc la etaj, încearcă să găsească un loc de unde să urmărească meciul. Sunt nerăbdător să simt această atmosferă, să fiu pe teren, să mă bucur de fotbal și de competiție.

(FCSB) este o echipă bună, toată lumea o cunoaște. În acest moment au performanțe în Europa. O echipă bună cu calitate, dar și cu defecte. Va trebui să jucăm pe defectele lor. Avem o calitate bună, jucăm un fotbal bun. Vom vedea cine va câștiga, suntem pregătiți să luptăm.

Eu nu vreau să critic altă echipă, când mă uit la unele meciuri simt că suntem o echipă mai mult decât alte fomații. Eu alerg pentru tine, iar omul din spatele meu, dacă greșesc, va alerga la fel pentru mine. Suntem mai mult o echipă decât sezonul trecut de exemplu. De asemenea, mai sunt și fanii.

În primul rând, sunt extra motivat deoarece va fi primul meci după operație. Vreau să o iau meci cu meci. În fiecare meci vreau să ajut echipa. Dacă pot ajuta cu un gol sau un assist este bine. Când joci bine, oamenii mereu vorbesc și spun lucruri bune despre tine. Am auzit că Gigi Becali m-a plăcut. Sunt aici astăzi, la Dinamo și voi da 100% la meciul de duminică.

Noi suntem Dinamo, toată lumea știe de Dinamo București. Ne știm șansele, nu vreau să zic că suntem favoriți sau ei sunt (n.r. - începe să râdă). Scuze, Dennis Politic este în spatele tău și încearcă să mă facă să râd. Vreau doar să spun că avem șansele noastre și vrem să facem totul ca să luăm cele trei puncte pentru că avem calitatea să câștigăm acest tip de meci.”, a declarat Hakim Abdallah, pentru iAMsport.ro.

Totodată, jucătorul francez a transmis un mesaj tuturor fanilor dinamoviști, care se anunță în număr foarte mare la meci. Peste 40.000 de bilete au fost achiziționate de fanii echipei din „Ștefan cel Mare”, până în acest moment.

„Vă mulțumesc pentru sprijin, am primit multe mesaje când am fost în spital. Apreciez mult, m-ați ajutat mult. Sper că duminică să fie o primire masivă, ne revedem în curând.”, a mai spus atacantul în vârstă de 26 de ani.

Dinamo București ocupă locul 5, cu 18 puncte, în timp ce FCSB are cu două puncte mai puțin, clasându-se pe locul 7. După 12 etape disputate, echipa „câinilor roșii” a înregistrat patru victorii, două înfrângeri și șase remize. Pe de cealaltă parte, formația „roș-albastră” are același număr de victorii, trei înfrângeri și patru rezultate de egalitate, fără a avea o etapă disputată, din a patra rundă, cu FC Botoșani (reprogramată pe 21 noiembrie).

Dinamo - FCSB se dispută duminică, 20 octombrie, începând cu ora 21:00, pe Arena Națională.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel