Tenis Horia Tecău şi Andrei Pavel, favoriţi să o antreneze pe Simona Halep
Data publicării:
Simona Halep a încheiat rapid colaborarea cu spaniolul Carlos Martinez, primul ei antrenor la revenirea în circuitul WTA. Chiar dacă în ultima vreme s-a antrenat cu Marius Copil, Horia Tecău este favorit pentru a o antrena pe Simona Halep. 

George Cosac, preşedintele FR Tenis, spune că Tecău ar fi cel mai potrivit pentru a lucra cu Simona Halep. 

"Simona va vorbi cu Horia. Se vor întâlni în America și vor stabili calendarul competițional. El e antrenorul coordonator al lotului olimpic și al echipei de Billie Jean King Cup. Ei împreună stabilesc ce și cum. Nouă ne revine sarcina să facem demersul pentru derogări.

(n.r. – dacă e Horia Tecău antrenorul potrivit și pentru Simona Halep?) Pentru fete, Horia Tecău e cel mai potrivit. Mai ales că oarecum au fost colegi de generație, a crescut împreună cu Simona la Constanța, e un pic mai mare ca ele, are experiență.

Da, cred că e cel mai potrivit pentru toate. Nu-l poate lua nimeni peste picior că a venit el să le dea sfaturi. Pentru că există și tendința asta. Dar cu Horia, nici Simona nu-și permitea ce-și permitea cu ceilalți.

Horia impune respect, e și el câștigător de Grand Slam, plus prestanța lui, atitudinea lui, caracterul lui”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, conform Cancan.

În plus, sursele Prosport spun că pentru acest post ar fi luat în calcul şi Andrei Pavel, un alt fost tenismen de top al României. 

Simona Halep, exemplul care schimbă regulile WTA. Noi informații despre cazurile de dopaj în tenis

Surse WTA au dezvăluit că a fost admisă o nouă lege legată de situația în care a fost implicată Simona Halep. Concret, oficialii iau în calcul o nouă lege care reglementează cazurile în care sportivii stau mai mult în afara competițiilor decât sentințele pe care trebuie să le ispășească, situație în care se află și Simona. Aceasta nu a putut concura în meciuri oficiale timp de 18 luni, pe când pedeapsa definitivă, dictată de TAS, a însumat doar 9 luni.

Această regulă permite jucătoarelor eligibile, care au fost obligate să rămână în afara competițiilor din cauza Programului antidoping în tenis (TADP), să aibă șansa de a reveni în circuitul oficial, primind un „clasament special TADP”.

Este puțin probabil ca Halep să se bucure de această lege, întrucât nu se va aplica retroactiv, dar este de remarcat faptul că situația Simonei Halep duce la schimbări în circuitul WTA.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel