Echipa nationala Ianis Hagi, criticat înainte de meciul contra Kosovo: A jucat mai mult în reclame
Data publicării:
Ianis Hagi a ales să rămână la Rangers, în ciuda faptului că este la echipa a doua a clubului, şi a refuzat oferta de la Rapid în această vară. 

Marian Iancu, fostul finanţator al celor de la Poli Timişoara, îl critică pe fotbalistul care sezonul trecut a fost împrumutat la Deportivo Alaves. Ultimul meci oficial jucat de Ianis Hagi a fost la EURO 2024, cu Olanda, în optimile de finală. 

"E o selecţie punctuală pentru rezultat. Atât! Legat de Ianis Hagi, am dat atâtea declaraţii, mi-e şi ruşine de Gică. Eu ţin mult la el, mi-a fost antrenor la echipă. Dar este un produs comercial, mai mult a jucat în reclame. Eu am spus, selecţia lui Mircea Lucescu este dusă spre rezultat. Nu ştiu dacă va juca Ianis, nu ştiu dacă va juca Mitriţă. Sau vor juca pe fondul de oboseală al adversarului. Cred că atunci va intra şi Chipciu. Ianis este o soluţie in extenso, nu una pentru astăzi. Este clar că, dacă e să deschizi cartea, Ianis nu trebuia chemat la echipa naţională. Ca şi alţii! Nu îl iei pe Bîrligea, spre exemplu, şi îl iei pe Puşcaş. Puşcaş are un caracter infect. Eu nu pot să uit ce i-a făcut lui Contra cu acel penalty. Nu pot să uit. Dacă ăsta e felul lui, aşa va fi în continuare. Dar să nu îl iei pe Bîrligea, care e într-un fel de vârf al acestui moment...", a declarat Marian Iancu la Prosport Live. 

De ce a fost adus Ianis Hagi la naţională 

"Eu cred că Ianis și-a câștigat locul în echipa națională mai mult datorită evoluțiilor de la națională decât celor de la club, care nu au fost dese. Eu cred că talentul lui l-a recomandat pentru această convocare și faptul că a dat randament și atunci când nu juca.

E o mână de ajutor pentru toată lumea. În momentul când ești chemat la echipa națională, ești pus sub presiunea echipei naționale. Reprezinți 20 de milioane de oameni, sunt toți cu ochii pe tine. Fiecare dintre ei se mobilizează poate mai mult decât de obicei.

Eu nu încerc să fac diferențe (n.r între Ianis Hagi și Cicâldău). Sunt alegerile selecționerului. Eu nu pot să intru în polemică cu nimeni și nu voi intra niciodată. Nu e cazul unei polemici. E o alegere și sper să fie respectată. Eu cred că Cicâldău va face o alegere bună dacă s-ar întoarce în țară, ar fi extraordinar", a spus Stoichiță, la scurt timp după ce ”Tricolorii” au ajuns la Priștina pentru duelul cu Kosovo. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel