Superliga Romaniei Îl apără pe Neil Lennon, după declarațiile lui Viorel Moldovan despre sistemul de joc al Rapidului: „O declarație de ochii lumii”
Data actualizării:
Data publicării:
Echipa de fotbal Rapid București este în căutarea primei victorii din noul sezon al Superligii, viitorul antrenorului Neil Lennon fiind pus sub semnul întrebării.

Raul Rusescu: „Atunci îl vor da afară”

Președintele clubului de fotbal Rapid a mărturisit că sistemul de joc al echipei trebuie schimbat, întrucât rezultatele din începutul noului sezon nu sunt deloc îmbucurătoare.

Fostul fotbalist Raul Rusescu crede că declarațiile lui Moldovan nu sunt potrivite, acestea vizând, de fapt, o potențială despărțire a clubului giuleștean de antrenorul nord-irlandez.

„Nu mi-a venit să cred că Viorel Moldovan a făcut declarația asta, în calitate de președinte al unui club de fotbal. Înseamnă că tot ce au făcut din vară și până acum e un eșec total, adică de la schimbarea lui Bergodi și până acum.

Îmi pare rău, nu poți să faci această declarație, e stranie. OK, pot să fiu de acord și e normal ca președintele să discute cu antrenorul, dar declarația asta nu trebuie s-o faci public.

Sunt dezamăgit de declarațiile lui Moldovan, nu e un neica nimeni, e un fostjucător care ne-a reprezentat atât de bine la nivel internațional. Nu faci declarația asta! Dar uite că ce face FCSB se întâmplă peste tot.

Sunt convins că Lennon nu va schimba sistemul. Dacă ești antrenor cu campionate câștigate în Scoția, meciuri în optimi de Champions League, nu schimbi. Chiar dacă vezi că lucrurile merg rău. Sunt convins că nu va schimba.

Probabil e doar un avertisment public, mă gândesc că probabil Lennon nu va modifica nimic. Și atunci îl vor da afară, să fie acoperiți.

Nu înțeleg ce se întâmplă la Rapid. Cum să vii public, să spui tu, ca președinte, să schimbe sistemul? De ce trebuie să schimbe sistemul? Dacă toată vara asta a pregătit?

Dacă l-ai adus, lasă-l să decidă, nu veni public să spui că trebuie să schimbe sistemul. Crezi că el nu vede că lucrurile nu merg? Dar e o declarație de ochii lumii, ca să spună ulterior: 'A mers pe decizia lui, lucrurile nu merg, așa că trebuie să-l schimbăm'”, a spus Raul Rusescu, la GSP Live.

 

Lennon, avertizat de Moldovan? „Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”

„Trebuie să încercăm să ne întoarcem la origini și să avem mai mult echilibru din toate punctele de vedere. Bineînțeles că luăm în calcul să revenim la un sistem cu patru fundași.

O să analizăm situația cu Neil Lennon. Până acum nu ne-a prea ieșit cu sistemul 3-5-2. Neil Lennon trebuie să fie de acord (n.r. să schimbăm sistemul). Jucătorii sunt aleși cum trebuie, dar nu reușesc să se exprime la capacitate maximă.

Antrenorul a încercat să aducă un alt concept, să marșeze pe acest sistem cu trei fundași centrali, dar nu prea a fost asimilat de jucători. Am vorbit cu antrenorii. Ceva trebuie să schimbăm. Dacă rămânem ancorați în acest sistem, va fi complicat”, a spus Viorel Moldovan, la emisiunea „Fotbal Club”. 

În cele patru etape disputate în acest sezon al Superligii, Rapid București a înregistrat trei remize, 1-1 cu UTA Arad, 2-2 cu CFR Cluj și 2-2 cu Sepsi OSK, și o înfrângere, 0-1 cu Petrolul Ploiești.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel