Echipa nationala Ilie Dumitrescu a explicat motivul clar pentru care Mircea Lucescu l-a convocat pe Ianis Hagi la națională
Data publicării:
Chiar dacă nu a jucat la echipa de club în noul sezon, Ianis Hagi se află în lotul echipei naționale de fotbal a României.

Dumitrescu: „În toate meciurile cu Ianis, echipa a câștigat”

Ilie Dumitrescu a explicat care sunt argumentele care susțin convocarea lui Ianis Hagi la echipa națională a României: „Plecăm de la un fapt extrem de important. Copilul ăsta e superprofesionist. Deci se antrenează 100%, la capacitate maximă, programul îl face 100%. 

În trecut, se antrena, dar nu avea minute. Asta s-a întâmplat înainte de EURO, fără să aibă niciun joc. Se antrena doar. În momentul în care venea la echipa națională, arăta că are personalitate și că-și asumă în anumite momente de joc.

Deci nu a fost adus acum pentru că 'Domne', hai să-l ajutăm'. Este o favoare extraordinară pe care i-o face, dar Edi Iordănescu l-a chemat pentru că a simțit, chiar dacă nu avea jocuri, și l-a băgat în meciul cu Columbia. A jucat cu el titular în Israel, ți-a dat gol. Deci, în toate meciurile cu Ianis, echipa a câștigat.

Este un superprofesionist, se antrenează mai mult decât trebuie. Tonusul competiției contează foarte mult, dar el compensează prin personalitate, își asumă, este acceptat de toți jucătorii, este un grup extrem de unit acolo la echipa națională. Ăsta e motivul.

N-ai de ce să-l mai judeci pe Lucescu, pentru că l-a chemat pe Ianis, pentru că a făcut-o și Edi Iordănescu. Vorbim de un grup important de jucători care a dus greul la echipa națională. Ăsta e motivul. Altfel, nu-mi explic!”, a spus Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

Lucescu: „Pe Ianis Hagi îl vor toate echipele din România, automat ar fi prezent în echipa națională”

Selecționerul Mircea Lucescu a explicat, de asemenea, de ce l-a convocat pe Ianis Hagi în detrimentul lui Alex Cicâldău. Lucescu a spus că Ianis, deși nu a evoluat în niciun meci din noul sezon pentru Glasgow Rangers, a continuat să se antreneze, în comparație cu Cicâldău. „Nu e vorba doar de continuitatea de a juca, mai este vorba și de valoare. Pe Ianis Hagi îl vor toate echipele din România, automat ar fi prezent în echipa națională.

Trece printr-un moment mai dificil, ați văzut ce se întâmplă acolo, dar sunt convins că va reuși să treacă peste acest moment. Noi suntem obligați, trebuie să-l ajutăm și să ajutăm oamenii care sunt în astfel de situații. Ianis Hagi s-a antrenat permanent, Cicâldău nu s-a antrenat, ceea ce mi se pare incorect. 

Se antrenează cu un preparator, Rus, la fel, într-o situație delicată. Am vorbit cu el de câteva ori, rămâne la Pisa. M-a invitat la meciul lor de cupă când vor juca. Am avut ghinionul unor accidentări, Nedelcearu, mai ales Matei Ilie. O să mă întrebați de tineret, dar tineretul are o misiune foarte importantă, de a califica echipa la turneul final.”, a explicat Lucescu, înaintea partidei cu Kosovo.

Ianis Hagi a jucat în 42 de meciuri pentru echipa națională de fotbal a României, reușind să înscrie opt goluri și patru assist-uri.

În calificările pentru Campionatul European de fotbal, Ianis a înscris golul decisiv în meciul dintre România și Israel, scor 2-1.

Echipa națională a României întâlnește Kosovo, vineri, 6 septembrie, (ora 21:45, Stadionul „Fadil Vokrri” din Prishtina) și Lituania, luni, 9 septembrie, (ora 21:45, Stadionul „Steaua” din București), în primele sale două partide din cadrul ediției 2024-2025 a Ligii Națiunilor.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel