Tenis Ilie Năstase, reacție surprinzătoare la decizia Simonei Halep de a evolua la Hong Kong
Data publicării:
Fostul număr 1 ATP nu se aștepta ca Simona Halep să dea curs invitației turneului 125 WTA de la Hong Kong.

Simona Halep a revenit cu o victorie în circuitul profesionist feminin, 6-2, 4-6, 6-4 cu australianca Arina Rodionova (34 ani, 114 WTA), miercuri, în prima rundă a turneului WTA 125 de la Hong Kong, dotat cu premii totale de 115.000 de dolari.

Halep nu mai obținuse o victorie în tenisul profesionist din iulie 2022, când trecea de rusoaica Anastasia Potapova cu 6-4, 3-6, 6-3, în primul tur la Cincinnati.

De reținut este faptul că Halep nu mai jucase din luna mai, când era nevoită să abandoneze în primul tur la Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris, la 7-5, 2-3 în meciul cu americanca McCartney Kessler.

Participarea la competiția de categorie WTA 125 l-a surprins pe Ilie Năstase, care crede că o câștigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019) nu ar trebui să joace la astfel de turnee.

Ilie Năstase: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? A fost numărul 1, nu?”

„Eu mă așteptam să joace la Wimbledon! Ce turneu e ăsta la Hong Kong?! Nu înțeleg! Am vorbit și cu domnul Țiriac. A fost numărul 1 mondial, ce-ți mai trebuie să joci la Hong Kong?! E o mare greșeală!

Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg? A fost numărul 1, nu? Așa gândeam când jucam. Nu știu care e ideea. Că vrea să vadă dacă poate să revină? Trebuie să se ducă într-un turneu puternic, pentru a putea să-și dea seama unde este ca valoare.

Cu ce o ajută dacă câștigă un meci de tenis în plus? N-are ce să demonstreze ea. Păcat că a stat doi ani de zile fără să joace. Asta e problema! Nu că câștigă primul tur, al doilea tur sau turneul. E decizia ei, pe ea trebuie să o întrebați.

Dacă îmi dau cu părerea și spun ceva greșit, ies eu aiurea. Eu aș fi făcut altfel. Simona nu e de locul 1130, să fim serioși! Normal, ar fi trebuit să primească wildcard la Wimbledon, pentru că ea a fost câștigătoare de Wimbledon. Dar fiecare turneu gândește altfel”, a declarat Ilie Năstase, potrivit prosport.ro.

Între timp, Simona a fost învinsă de rusoaica Anna Blinkova, cu 6-2, 6-1, joi, în optimile de finală ale turneului de la Hong Kong, pentru care a primit un wild-card.

Halep (33 ani, 1.130 WTA) s-a înclinat după numai 63 de minute de joc.

Fostul lider mondial a început promițător și a condus cu 1-0 și 2-1, dar apoi nu a mai reușit să câștige niciun game în primul set (2-6). Halep a părut lipsită de mobilitate, de condiție fizică și a avut procentaje slabe la serviciu, cu cel puțin 20 de procente sub adversara sa la punctele cu ambele servicii.

Românca a avut trei șanse de break (consecutive), dar nu a reușit să fructifice niciuna. Simona Halep nu o mai întâlnise până acum pe Anna Blinkova (26 ani, 78 WTA), campioana din 2023 de la Transylania Open.

După cele două meciuri la Hong Kong, Halep rămâne cu un cec de 2.000 de dolari și 15 puncte WTA.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel