Jocurile Olimpice Încă o retragere de la Olimpiadă. O sportivă a fost lovită de o maşină şi nu mai poate concura
Data actualizării:
Data publicării:
O ciclistă din Danemarca a fost lovită de o maşină în timpul unui antrenament pentru Jocurile Olimpice şi nu va mai putea concura. 

Federaţia daneză de ciclism a anunţat că Solbjork Minke Anderson a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice 2024, unde trebuia să participe în probele de şosea, după ce a fost lovită de o maşină în timpul unui antrenament, scrie Reuters.

Ciclista de 19 ani a fost rănită joi după-amiază, când a suferit o fractură de claviculă în coliziune.

"Fără cuvinte, doar devastată. Jocurile Olimpice rămân un vis pentru mine", a scris Anderson pe contul său de Instagram.

Federaţia daneză de ciclism i-a urat o recuperare cât mai rapidă.

Campioana daneză de şosea Rebecca Koerner a fost chemată la Paris pentru a o înlocui pe Anderson şi i se va alătura Emmei Norsgaard Bjerg şi Ceciliei Uttrup Ludwig. Cursa feminină de fond pe şosea are loc duminică 4 august, iar cea masculină cu o zi înainte, pe un circuit în Paris şi cu startul la Trocadero, scrie Agerpres. 

Cele 206 delegaţii, care însumează 10.500 de sportivi, vor defila pe 85 de ambarcaţiuni pe fluviul Sena, care străbate capitala Franţei, şi vor trece pe lângă obiective turistice precum Catedrala Notre-Dame, Muzeul Luvru sau Muzeul Orsay, pe o distanţă de 6 km, până la Turnul Eiffel. 571 de sportivi care vor participa la JO2024 sunt francezi. 

Aprinderea vasului olimpic este în continuare învăluită în mister, dar se pare că onoarea îi va reveni lui Marie-Jose Perec, fostă atletă, triplă campioană olimpică. Un alt candidat pentru această onoare ar fi Zinedine Zidane, singurul antrenor care a reuşit să câştige Liga Campionilor de trei ori consecutiv cu aceeaşi echipă. 

Spectacolul va fi asigurat de peste 400 de dansatori şi 3000 de artişti care vor performa pe bărcile care vor pluti pe Sena, dar şi pe podurile care traversează fluviul. Celine Dion şi Lady Gaga s-ar număra printre artiştii care vor cânta în timpul ceremoniei. De asemenea, un alt nume uriaş, Snoop Dog, se va număra printre ultimii purtători ai torţei olimpice. 

Conform organizatorilor, circa 326.000 de spectatori sunt aşteptaţi să asiste la ceremonie. 222.000 dintre aceste bilete au fost oferite gratuit, în timp ce 104.000 de spectatori au plătit pentru a avea un loc pe cheiurile joase. Vor fi, de asemenea, peste 80 de ecrane uriaşe care vor permite spectatorilor să se bucure de atmosferă şi să urmărească spectacolul de-a lungul fluviului. Ceremonia de deschidere este aşteptată să dureze 4 ore. 

La ceremonie vor participa şi peste 120 de şefi de state şi guverne, printre care Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, dar şi prima doamnă a SUA, Jill Biden. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va fi cel care va declara în mod oficial jocurile deschise. 

Securitatea este şi ea pusă la punct. Peste 45.000 de persoane se vor ocupa ca toată ceremonia să se desfăşoare fără incidente. Spaţiul aerian a fost închis deasupra Parisului şi pe o rază de 150 km, în timp ce traficul rutier va fi şi el închis pe numeroase zone de-a lungul Senei. 

Pentru Paris, este a treia oară când găzduieşte Jocurile Olimpice de vară, după 1900 şi 1924. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel