Fotbal international Încă un american în Premier League? John Textor, patronul lui Olympique Lyon, pregătit să investească
Data publicării:
Americanul John Textor vrea să îşi extindă investiţiile din fotbal în Premier League. 

Clubul englez de fotbal Everton, pe care preşedintele-proprietar al grupării franceze Lyon, John Textor, doreşte să-l cumpere, a temperat joi comentariile miliardarului american, asigurând că "mai este de lucru" înainte de vânzarea finală, scrie AFP.

"Discuţiile pozitive şi progresele continuă cu domnul Textor pentru a oficializa un acord, dar mai sunt de făcut încă destule pentru finalizarea tranzacţiei", a declarat clubul din Premier League într-un comunicat.

Prin urmare, "comentariile făcute de domnul Textor reprezintă doar opiniile sale personale', a adăugat acesta.

Patronul grupului "Eagle Football", din care face parte OL alături de Botafogo (Brazilia) şi Molenbeek (Belgia), a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte să cumpere clubul englez "în nume propriu". "Acest lucru ar veni din propria mea finanţare. Eu însumi voi fi cumpărătorul, nu Eagle", a spus Textor.

"Eu voi fi investitorul şi se va crea un nou holding în acest scop. Unii dintre prietenii mei vor participa la această operaţiune, dar eu voi fi acţionarul majoritar. Nu va avea niciun impact cu OL, dar ar putea fi un parteneriat bun. Va fi fără datorii şi cu capitaluri proprii de 100% pentru a investi în Everton Football Group", a adăugat el. "Există 90% şanse ca acest lucru să se întâmple, dar actualul proprietar are şi alte opţiuni", a mai punctat John Textor, care va trebui să-şi vândă acţiunile la clubul englez Crystal Palace, unde este acţionar minoritar, deţinând 40% din acţiuni.

"Caramelele" sunt în prezent pe ultimul loc în campionat, cu trei înfrângeri în tot atâtea meciuri, scrie Agerpres. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel